Πολιτική

Οικονόμου: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Οικονόμου: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας
Οικονόμου: «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα», δήλωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα»

«Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου» δεσμεύτηκε. «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν θα είναι πολιτικό πρόσωπο ή όχι ή αν θα είναι μόνο υπουργός ή υπουργός και υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου απάντησε «θα τα πούμε τη Δευτέρα» κάνοντας πάντα λόγο για «πολιτική ηγεσία». «Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν δημιουργείται κατόπιν απαιτήσεως του κ. Αποστολάκη, ήταν ειλημμένη απόφαση», διευκρίνισε, εστιάζοντας στο έργο που έκανε η κυβέρνηση στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.

Οικονόμου

Τέσσερα πιθανά πρόσωπα για τη θέση

Επικρατέστεροι για τη θέση είναι άνθρωποι από τους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα ονόματα που παίζουν ψηλά στη λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα εξής:

  • Ευάγγελος Τουρνάς: Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς. Ο κ. Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γ.Ε.Α. από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2015. Με σπουδές και στις Η.Π.Α., υπήρξε και υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) την περίοδο 2011 – 2012.
  • Μιχαήλ Κωσταράκος: Ο Στρατηγός ε.α. του Πυροβολικού Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος διετέλεσε και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.). Παρακολουθεί επί μακρόν τα θέματα των πυρκαγιών και θεωρείται ότι πληροί επίσης όλα τα κριτήρια για να σηκώσει το βάρος του συγκεκριμένου υπουργείου.
  • Κωνσταντίνος Φλώρος: Ο σημερινός αρχηγός  ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και θεωρείται ότι έχει εξαιρετικά ευδόκιμη θητεία στο στράτευμα. Η υπουργοποίηση Φλώρου ωστόσο εκτιμάται ότι θα φέρει αναταραχή, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν νέες κρίσεις.
  • <Αλέξανδρος Διακόπουλος: Ο πρώην Σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος. Ο κ. Διακόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2020, μετά τις δηλώσεις του για τα ελληνοτουρκικά και την δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο, θεωρείται επίσης πρόσωπο με μεγάλη επιχειρησιακή πείρα, ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments