Τεχνολογία

Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android: Οι οκτώ εφαρμογές που πρέπει να διαγράψουν οι χρήστες

Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android: Οι οκτώ εφαρμογές που πρέπει να διαγράψουν οι χρήστες
Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android: Σαρώνει στο πέρασμα του ο νέος ιός Joker - Έχει ήδη μολύνει εκατοντάδες apps.
Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android: Σαρώνει στο πέρασμα του ο νέος ιός Joker - Έχει ήδη μολύνει εκατοντάδες apps.

Ένας νέος ιός ονόματι Joker σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και απειλεί τα κινητά smartphone! Δείτε παρακάτω στο άρθρο που ακολουθεί, τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω ιός πλήττει εφαρμογές (apps) της υπηρεσίας Google Play των συσκευών Android.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνιστούν στους χρήστες την διαγραφή οκτώ εφαρμογών από τα κινητά τους τηλέφωνα, σε περίπτωση που αυτές είναι εγκατεστημένες στις συσκευές τους. Μάλιστα, οι εφαρμογές αυτές αφαιρέθηκαν και από το Google Play.

Οι εφαρμογές αυτές ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί από τον ιό «Joker». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Indy100, που επικαλείται την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Quick Heal Security Lab, μπορεί να υποκλέψει πληροφορίες, όπως οι επαφές και τα γραπτά μηνύματα και να εγγράψει τον χρήστη σε ιστοσελίδες που προσφέρουν υπηρεσίες επί πληρωμή. Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android

Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android: Αυτές οι οκτώ εφαρμογές είναι οι εξής:

  • Auxiliary Message
  • Element Scanner
  • Fast Magic SMS
  • Free CamScanner
  • Go Messages
  • Super Message
  • Great SMS
  • Travel Wallpapers

Η Βελγική Αστυνομία προέτρεψε τους χρήστες να αφαιρέσουν τις εφαρμογές λέγοντας: «Προειδοποίηση: Ο ιός «Τζόκερ» επιστρέφει στο Android. Κινδυνεύετε με μια μεγάλη… έκπληξη στο τέλος του μήνα στον τραπεζικό σας λογαριασμό ή στην πιστωτική σας κάρτα». Τι είναι ο ιός Joker που πλήττει συσκευές Android

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2017 και έκτοτε η Google Play έχει αφαιρέσει 1.700 εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό.

Επανεμφανίστηκε το 2020 και «αρρώστησε» άλλες 24 εφαρμογές.

Το Quick Heal Security Lab δήλωσε ότι οι χρήστες smartphone μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς, κατεβάζοντας εφαρμογές από αξιόπιστες πηγές. Φυσικά, τους προέτρεψε να είναι προσεκτικοί όταν κάνουν «κλικ» σε συνδέσμους που λαμβάνουν στα μηνύματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments