Πολιτική

Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα

Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα
Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: «Το έργο του αθάνατο».

«Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι πάντα εδώ. Θα είναι για πάντα εδώ, το έργο του αθάνατο. Ένας μεγάλος Έλληνας, ένας μεγάλος μουσουργός» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έξοδο του από τον ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μητσοτάκης για Μίκη Θεοδωράκη: Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Τον αποχαιρετούμε σήμερα, όπως του αξίζει. Τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα. Τα τραγούδια του θα τα σιγοψιθυρίζουμε και θα τα τραγουδάμε, εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου, του σπουδαίου, του μοναδικού, Έλληνα της Ρωμιοσύνης» προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Το αντίο της κόρης του

Τον Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρέτισε η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη φανερά συντετριμμένη. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τραγούδησε στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη «Το Παλληκάρι» που είχε πει πρώτος ο αείμνηστος Γρηγόρης Μπιθικώτσης. «Θα είσαι για πάντα ζωντανός μέσα στις καρδιές όλων των ανθρώπων μα περισσότερο στη δική μου καρδιά» ήταν τα μόνα λόγια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

«Κλαίνε τα δέντρα κλαίνε τα σύννεφα κι οι φίλοι σου κλαίνε. παλληκάρι στη δουλειά στο σπίτι παλληκάρι μίλαγες κι η γειτονιά μας γέμιζε πουλιά. Άπλωνες το χέρι σου κι έκοβες το φεγγάρι πώς σ’ έκοψε σαν λούλουδο ο Χάρος μια νυχτιά.

Κλαίνε οι τράτες κλαίνε τα κύματα κι οι φίλοι σου κλαίνε. παλληκάρι στα κουπιά στο γλέντι παλληκάρι οι κοπελιές κεντούσανε για σένανε κρυφά κεντούσανε τα όνειρα, τον ήλιο, το φεγγάρι κεντούσαν την αγάπη τους, της βάζανε πανιά. 

Κλαίνε οι ναύτες κλαίνε τα σήμαντρα κι οι φίλοι σου κλαίνε. παλληκάρι η μάνα σου τυλίχτηκε στα μαύρα τους φίλους σου τους τύλιξε φουρτούνα, συννεφιά το λιμανάκι ερήμωσε κι η θάλασσα ερημώθη κι ο ήλιος εκαρφώθηκε και δε σαλεύει πια.»

Τραγουδιστές από το νησί αλλά και πλήθος κόσμου αποχαιρέτισαν τον Μίκη Θεοδωράκη με ένα σπουδαίο τραγούδι της κρητικής παράδοσης. «Ο Αντρειωμένος», το σπουδαίο ριζίτικο που ανατριχιάζει σε κάθε του άκουσμα, ακούστηκε κατά τη διάρκεια της ταφής του με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Σε απόλυτη σιγή οι βρακοφόροι τιμούν με τον τρόπο που η Κρήτη μόνο ξέρει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments