Πολιτισμός

Ψηφιακό συνέδριο: «Η Παιδαγωγική και Ψυχολογική Διάσταση της Τέχνης»

Ψηφιακό συνέδριο: «Η Παιδαγωγική και Ψυχολογική Διάσταση της Τέχνης»
Ψηφιακό συνέδριο: Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο διοργανώνει τον ερχόμενο Νοέμβριο το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Τεριάντ.

Το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Τεριάντ ανακοίνωσε την διεξαγωγή του επιστημονικού και καλλιτεχνικού – ψηφιακού συνεδρίου με τίτλο: «Η Παιδαγωγική και Ψυχολογική Διάσταση της Τέχνης: Τα Μουσεία ως πυλώνες πολιτισμού και δεξιοτήτων ζωής», το οποίο θα διεξαχθεί στις 5, 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2021.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου συμπίπτει με την επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου, νησί που φιλοξενεί το ιδιαίτερο μουσείο του Στρατή Ελευθεριάδη. Ψηφιακό Συνέδριο

Η θεματολογία που θα καλυφθεί στο Ψηφιακό συνέδριο

Η φύση του συνεδρίου είναι διττή: Αφενός η παρουσίαση των σύγχρονων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της τέχνης και της επιρροής της στην εκπαίδευση και αφετέρου η ανάδειξη των εικαστικών εξελίξεων, αλλά και των υπολοίπων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης.

Ψηφιακό συνέδριο

Επομένως, το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες, καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων, οι οποίοι καλούνται να παρουσιάσουν τα άρθρα ή τις δημιουργίες τους με τρόπους που επιβάλλει η σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό στους λάτρεις της τέχνης και στους θιασώτες της επιστήμης και για το λόγο αυτό η συμμετοχή ως ακροατής είναι ελεύθερη.

Λεπτομέρειες για κατάθεση εισηγήσεων, έργων και φόρμα συμμετοχής εδώ:

Για δηλώσεις συμμετοχής μέσω τηλεφώνου: 2251023372, 6982213401, 6988019804

Ψηφιακό συνέδριο: Λίγα λόγια για τον ιδρυτή του Μουσείου Teriade

Ψηφιακό συνέδριο

Ο Teriade – Στρατής Ελευθεριάδης ήταν ο άνθρωπος που κατανόησε την σημασία της σύγχρονης τέχνης και στάθηκε στο πλευρό των νέων δημιουργών, υποστηρίζοντάς τους. Κατάφερε να δημιουργήσει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στους συγγραφείς, ποιητές και εν γένει στους πνευματικούς ανθρώπους που εστίαζαν στο γραπτό λόγο και στους ζωγράφους, οπότε χάρη σ΄ αυτόν και στην ικανότητα του να δημιουργεί και να εμπνέει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας έγινε δυνατόν διαχρονικά οι εκδόσεις του αυτές να μείνουν σαν μνημεία λόγου και (εικαστικής) τέχνης.

Οι εκδόσεις του Teriade ενέπλεξαν μια πλειάδα κορυφαίων ανθρώπων της τέχνης στο απόγειο της δημιουργικότητας τους, σε συνδυασμό με μια οικονομική και κοινωνική συγκυρία που τους επέτρεψε να εργαστούν με επιμονή και ελευθερία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments