Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Στο 30% το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 12-14 ετών

Ζέττα Μακρή: Στο 30% το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 12-14 ετών
Ζέττα Μακρή: Η υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξη της μίλησε σχετικά με το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 12 - 14 ετών.

Η Ζέττα Μακρή σε συνέντευξη της μίλησε σχετικά με το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 12-14 ετών. Συναγερμός έχει σημάνει στους υγειονομικούς και αγωνία στους γονείς η επαναλειτουργία των σχολείων. Η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση υπάρχει – δεν υπάρχει η υποδομή το θέμα ενός παιδιού που νοσηλεύεται μας δυσαρεστεί».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μακρή αναφέρθηκε στο ποσοστό των εμβολιασμών στα παιδιά και στο πόσο έχει αυξηθεί. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «στις μικρές ηλικίες 12 – 14 είχαμε ένα ποσοστό 11% κι έχει φτάσει στο 30%. Η ενημέρωση που γίνεται έχει αποδώσει. Θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο μας προσπάθεια ενημέρωσης από παιδιάτρους».

“Το ποσοστό των φοιτητών φτάνει το 73%”

«Αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών παιδιών που καταφεύγουν στον εμβολιασμό», σημείωσε. «Το ποσοστό των φοιτητών φτάνει το 73%. Η προσπάθεια της πολιτείας να ενημερώσει και να πείσει αποφέρει καρπούς. Από την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες», τόνισε η κ. Μακρή

Σε ερώτηση για τη θέση του κ. Σαρηγιάννη ότι για να κλείσει ένα τμήμα στο 50% είναι μεγάλο, ανέφερε: «αντιλαμβάνεστε ότι το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο θεσμικά να συνομιλεί με την Επιτροπή και οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά τις δικές τους εισηγήσεις. Προφανώς όταν η επιτροπή ειδικών υπέδειξε 50 +1 αλλά τον αυστηρό έλεγχο είχε υπόψιν της όλες τις παραμέτρους».

Ζέττα Μακρή: Τι γίνεται αν υπάρχει έξαρση κρουσμάτων

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο. Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα των σχολείων ενδεχομένως θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, αλλά θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία.

Επανέλαβε τα αυστηρά πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εκτός από την ώρα της γυμναστικής, αερισμό των αιθουσών, διαφορετικό προαυλισμό των τάξεων και τα πάρα πολύ αυστηρά πρωτόκολλα σε περίπτωση κρούσματος.

Όταν καταγράφεται κρούσμα ο υπεύθυνος Covid και ο αναπληρωτής του γνωρίζει τη γραφειοκρατική διαδικασία που θα ακολουθείται με ιχνηλάτηση και για τις ιδιαίτερα στενές επαφές δύο εργαστηριακά τεστ και καθημερινά self test, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments