Οικονομία

Λαγκάρντ: Περιορισμένη έκθεση της Ευρωζώνης σε ενδεχόμενη πτώχευση της Evergrande

Λαγκάρντ: Περιορισμένη έκθεση της Ευρωζώνης σε ενδεχόμενη πτώχευση της Evergrande
Λαγκάρντ: Στην ενδεχόμενη κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού Evergrande αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ενδεχόμενη κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού Evergrande αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Evergrande «στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη η άμεση έκθεση θα ήταν περιορισμένη».

«Προς το παρόν, αυτό που βλέπουμε είναι ένας αντίκτυπος και μια έκθεση που είναι επικεντρωμένοι στην Κίνα», πρόσθεσε ενώ η ΕΚΤ παρατηρεί από κοντά την κατάσταση, με δεδομένη τη διασύνδεση των χρηματοοικονομικών αγορών στον πλανήτη.

ΔΝΤ: Η Κίνα έχει εργαλεία για να αποτρέψει μια συστημική κρίση λόγω Evergrande

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της Evergrande, του μεγάλου κινέζικου κολοσσού στο χώρο των ακινήτων. Χθες, Τρίτη το ΔΝΤ απάντησε σχετικά με αυτό το ζήτημα και τόνισε πως η κυβέρνηση της Κίνας διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να μπορέσει να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη συστημική κρίση όχι μόνο στην Κίνα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τι δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος

Η επικεφαλής οικονομολόγος Γκίτα Γκοπινάθ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο τομέας των ακινήτων αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος της κινεζικής οικονομίας και υπογράμμισε πως η ενδεχόμενη πτώχευσή της θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα και στη χρηματοοικονομική σταθερότητα του ασιατικού γίγαντα.

Evergrande: Συμφωνία για την καταβολή των τόκων δύο ομολόγων της

Ο γιγαντιαίος κολοσσός Evergrande ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την καταβολή των τόκων των δύο ομολόγων της για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωσή της

Με ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν η διεύθυνση του ομίλου διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μιας ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Evergrande θα αποπληρώσει έτσι 232 εκατ. γιούαν (30,5 εκατ. ευρώ) που όφειλε να καταβάλει μέχρι αύριο Πέμπτη για το ομόλογο αυτό, με επιτόκιο 5,8%, που είχε διατεθεί στην εσωτερική αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments