Τεχνολογία

Google Pixel: Νέα εφαρμογή Personal Safety

Google Pixel: Νέα εφαρμογή Personal Safety
Google Pixel: Τα smartphone έχουν την δυνατότητα να κάνουν εγγραφή βίντεο σε περίπτωση ανάγκης, μέσω της εφαρμογής Personal Safety.

Η Google έχει εντάξει μέσα στο λειτουργικό των Google Pixel μία εφαρμογή που βοηθά στην ασφάλεια του χρήστη. Για να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο στοιχείο του Personal Safety app, πρέπει να πατήσει κανείς το power button πέντε φορές.

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία Emergency SOS στα Google Pixel smartphones, μέσα από τις διαδικασίες και τις επιλογές που παρέχει η εφαρμογή Personal Safety app. Η εγγραφή μέσω της λειτουργίας ανάγκης μπορεί να λειτουργεί για χρονική διάρκεια έως και 45 λεπτών μετά την ενεργοποίησή της.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή

Για να γίνει αυτό εφικτό, θα πρέπει να υπάρχει και ο αντίστοιχος χώρος στην εσωτερική μνήμη του smartphone. Εάν είναι ενεργοποιημένη και η σύνδεση στο Internet, τότε το βίντεο γίνεται αυτόματα backup στο Google Account, προκειμένου να μπορεί να το προσπελάσει κανείς online, ακόμα και εάν καταστραφεί η συσκευή.

Υπάρχει, φυσικά, και η επιλογή Share Automatically που φροντίζει να στείλει το βίντεο σε όλες τις Emergency Contacts που μπορεί να έχει αποθηκεύσει από πριν ο κάτοχος ενός Google Pixel smartphone. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα Google Pixel smartphones.

Λίγα λόγια για την Google

Η Google LLC (παλιότερα Google Inc.) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών. Ιδρύθηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996, όταν αυτοί έκαναν το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 η Google ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία. Στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο. Ο στόχος της είναι να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Το 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Γκούγκλπλεξ

Η ταχεία ανάπτυξη της επιχείρησης από τη στιγμή της ίδρυση της προκλήθηκε από μια αλυσίδα προϊόντων, συγχωνεύσεων και συνεργασιών πέρα από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Προσφέρει λογισμικό συμπεριλαμβανομένου email (Gmail), υπηρεσία αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων (Google Drive), κοινωνικής δικτύωσης (Google +) (που σταμάτησε τη λειτουργία του, βέβαια, τον Απρίλιο του 2019) και, φυσικά του Youtube. Η εταιρία ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android. Η Google μετακινείται όλο και περισσότερο σε υλικό τηλεπικοινωνιών: συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για την παραγωγή των συσκευών Nexus και εξαγόρασε την Μοτορόλα τον Μάιο του 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments