Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Το κύμα αυξήσεων είναι παροδικό – Τι είπε για φυσικό αέριο και 100 -120 δόσεις

Χρήστος Σταϊκούρας: Το κύμα αυξήσεων είναι παροδικό – Τι είπε για φυσικό αέριο και 100 -120 δόσεις
Χρήστος Σταϊκούρας: Για μια σειρά οικονομικών θεμάτων όπως το επίδομα φυσικού αερίου, η επανένταξη στις 100-120 δόσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για μια σειρά οικονομικών θεμάτων όπως το επίδομα φυσικού αερίου, η επανένταξη στις 100-120 δόσεις και άλλα ζητήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Open ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο επίδομα φυσικού αερίου δήλωσε πως “Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει βγει η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών για το επίδομα του φυσικού αερίου». Αναφορικά με το πως θα δοθεί σημείωσε ότι θα δοθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και θα είναι αυξημένο κατά 20%.

Χρήστος Σταϊκούρας

Χρήστος Σταϊκούρας

Το κύμα αυξήσεων θα είναι παροδικό

«Οι εκτιμήσεις είναι πως το φαινόμενο θα είναι παροδικό και θα διαρκέσει κάποιους μήνες. Ισως στην ενέργεια και ειδικά στο φυσικό αέριο να κρατήσει και κάποιους αρκετούς μήνες το 2022. Αυτό οφείλεται όπως φαίνεται, στο γεγονός πως η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομικών είναι ταχύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Υπάρχει συνεπώς αυξημένη ζήτηση με μειωμένη προσφορά και ειδικά στο πεδίο της ενέργειας υπάρχει χαμηλή αποθεματοποιήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Για την επανένταξη στις 100-120 δόσεις

Οι φορολογούμενοι που ήθελαν μια νέα ευκαιρία επανένταξης στις 100 & 120 έπρεπε έως τις 30 Σεπτεμβρίου να είχαν πληρώσει 2 δόσεις, δηλαδή του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Όπως εξήγησε όμως ο κ. Σταϊκούρας η περίοδο επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments