Πολιτική

Πέτσας για πλημμύρες σε Εύβοια: Μην τις συνδέουμε με τα καμένα

Πέτσας για πλημμύρες σε Εύβοια: Μην τις συνδέουμε με τα καμένα
Πέτσας για πλημμύρες σε Εύβοια: Σχετικά με τις καταστροφές που έχουν αφήσει πίσω τους οι πλημμύρες, ο Πέτσας υπογράμμισε ότι θα «κάνουμε ό,τι μπορούμε».
Για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στην περιοχή μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρχικά σημείωσε ότι οι ζημιές είναι κοντά στη θάλασσα. «Έχει μεγάλη διαφορά αυτό από το να συνδέουμε τα καμένα με τις ζημιές κοντά στη θάλασσα. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα με τα καμένα», δήλωσε.

Σε εκείνο το σημείο ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς, σχολίασε: «όταν το καμένο είναι πάνω και υπάρχει πλημμύρα, τότε χαλάει ο δρόμος κάτω. Είναι απλό». Λίγη ώρα πριν μιλήσει ο Στέλιος Πέτσας, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ που βρέθηκε στη Βόρεια Εύβοια έδειχνε τις καμένες δασικές εκτάσεις και σημείωνε ότι «η περιοχή είναι ανοχύρωτη». «Ο χείμαρρος κατέβασε μεγάλη ποσότητα νερού και δεν υπήρχε τίποτα να σταματήσει αυτό το νερό που έφτασε μέχρι την παραλία», τόνιζε ο ρεπόρτερ.

Σχετικά με τις καταστροφές που έχουν αφήσει πίσω τους οι πλημμύρες

OΠέτσας υπογράμμισε ότι θα «κάνουμε ό,τι μπορούμε». «Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα και στους πολίτες με τα επιδόματα και στους δήμους με τα έργα αποκατάστασης», σημείωσε στη συνέχεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» , ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Δημήτρης Σκοπελίτης, περιγράφοντας τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόνισε ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει χθες. Πρέπει να γίνουν γρήγορα ενέργειες γιατί αλλιώς θα βλέπουμε συχνά τέτοιες εικόνες». υπογράμμισε.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, αναφέρει ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Οι πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας δοκιμάζονται εκ νέου με την κακοκαιρία που πλήττε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Το πέρασμα της «Αθηνάς» έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στον  πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο, όπως αναφέρει το evima.gr.

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι, Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, ενώ όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η παραλία Αχλαδίου καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments