Οικονομία

Γιάννης Στουρνάρας: Είναι πιθανόν η Ελλάδα μέχρι το 2022 να έχει επενδυτική βαθμίδα

Γιάννης Στουρνάρας: Είναι πιθανόν η Ελλάδα μέχρι το 2022 να έχει επενδυτική βαθμίδα
Γιάννης Στουρνάρας: Είναι πιθανόν η Ελλάδα να έχει μέχρι το 2022 επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης σημείωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Είναι πιθανόν η Ελλάδα να έχει μέχρι το 2022 επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης σημείωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε συνέδριο ο κ. Στουρνάρας μεταξύ άλλων ανέφερε πως «πιθανόν μέχρι του χρόνου η χώρα να έχει αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης» κάτι που σημαίνει πως αυτό θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και να τα αποδέχεται ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, προβλέποντας ότι μπορεί να πετύχει για την επόμενη δεκαετία ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5%. Για φέτος, η ΤτΕ προβλέπει ότι το ΑΕΠ θ΄αυξηθεί κατά 7% και το 2022 κατά 4,5% έως 5%. Η αισιοδοξία του για τον 10ετή ενάρετο κύκλο της ελληνικής οικονομίας, με ρυθμό ανάπτυξης 93,5%, υπερδιπλάσιο εκείνου που προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στηρίζεται σε εξέλίξεις, τόσο στο μέτωπο της ζήτησης, όσο και της προσφοράς.

Θα πρέπει να συμβάλλουν και οι τράπεζες

Την συμβολή των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια τόνισε ο κ. Στουρνάρας λέγοντας πως «Η ΕΚΤ εδώ και αρκετό καιρό επιδοτεί τις τράπεζες για να χορηγούν νέα δάνεια, επομένως θα πρέπει και αυτές να δανείσουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments