Τεχνολογία

Youtube αλλαγή: Νέα υπηρεσία για podcasts

Youtube αλλαγή: Νέα υπηρεσία για podcasts
Youtube αλλαγή: Η γνωστή πλατφόρμα video streaming λανσάρει μία νέα δυνατότητα για τους χρήστες, την δημιουργία podcasts.

Το YouTube μεγαλώνει ραγδαία και φέρνει μία νέα αλλαγή για τους χρήστες του. Η γνωστή πλατφόρμα έχει ξεκινήσει μία δράση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που έχει υπάρξει σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αλλά και άλλες σχετικές ειδήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το YouTube φέρεται έτοιμο να ξεκινήσει να προσφέρει μία υπηρεσία podcasting, η οποία εκτιμάται ότι θα ονομάζεται YouTube Podcasts. H είδηση προέκυψε από το πρακτορείο Bloomberg σχετικά με το τι καινούριο ετοιμάζει το YouTube.

Πως θα λειτουργεί η νέα δυνατότητα

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο δημοσίευμα του Bloomberg, το YouTube καλύπτει ήδη το κομμάτι της τηλεόρασης, των ταινιών, της μουσικής και του gaming, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το ότι επιδιώκει να μπει και στον χώρο του podcasting, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως ανθηρός. Το εάν η νέα υπηρεσία θα ονομάζεται YouTube Podcasts μένει να φανεί. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, πάντως, εάν λάβουμε υπόψη μας την ονοματολογία που ακολουθεί η Google με τα YouTube Music, κ.λπ.

Αυτό που περιμένουμε να δούμε σε ένα ενδεχόμενο λανσάρισμα του YouTube podcasts είναι ένα εύκολο στη χρήση interface που να υποστηρίζει audio, με εύκολη δημιουργία playlists και προτάσεις περιεχομένου ανάλογα με το τι επιλέγει να ακούσει κανείς. Προφανώς και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός εδώ, αφού το Spotify έχει μπει με μεγάλη ορμή στο θέμα του podcasting.

Νέο ρεκόρ εσόδων για την Υoutube

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι το YouTube είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα διακίνησης video, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνει είναι τέτοιος που εκτιμάται ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει σε έσοδα μέσα στο 2021 ακόμα και μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες video streaming, όπως είναι το Netflix.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων της Alphabet, το YouTube έφερε στο πρώτο τρίμηνο του 2021 έσοδα της τάξης των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 49% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Εάν θέλει κανείς να πραγματοποιήσει σύγκριση με το Netflix θα παρατηρήσει ότι εκεί έχουμε άνοδο στο τρίμηνο 24%, με τους αναλυτές της αγοράς να θεωρούν ότι στο επόμενο τρίμηνο αυτό το ποσοστό θα γίνει 19% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο την περασμένη χρονιά. Οι αναλύσεις δείχνουν ότι το Netflix θα φέρει έσοδα 29.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, με το YouTube να κόβει το νήμα τη φετινή χρονιά με έσοδα μεταξύ των 29 και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.  svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments