Οικονομία

ΔΝΤ: Τι προβλέπει για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

ΔΝΤ: Τι προβλέπει για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
ΔΝΤ: Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό περίπου 6,5% φέτος και 4.6% το 2022 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό περίπου 6,5% φέτος και 4.6% το 2022 προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, προβλέπει υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα περίπου 1,3 % στο τέλος του 2021 και ο.4% για το 2022.

Μάλιστα από την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει πως θα μειωθεί η ανεργία στο 15,8% φέτος και 14,6% το 2022.

Ποιο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, όμως λόγω κορωνοϊού έχει εξασθενήσει «Συνολικά, οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές έχουν αυξηθεί και οι εναλλακτικές επιλογές οικονομικών πολιτικών έγιναν πιο πολύπλοκες», αναφέρει, με τους κινδύνους να σημειώνονται στον τίτλο της έκθεσης: «Ανάκαμψη εν μέσω πανδημίας – Ανησυχίες για την υγεία, διαταραχές της προσφοράς και πιέσεις στις τιμές».

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 5,9% που είναι οριακά χαμηλότερος σε σχέση με τις προβλέψεις του Ιουλίου (6%), ενώ για το 2022 παραμένει η πρόβλεψη για ανάπτυξη 4,9%.

Ποια η πρόβλεψη του ΔΝΤ τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προβλέψει πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα και αντανακλαστικά παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Στα συμπεράσματα αναφέρει πως η ελληνική οικονομία θα έχει ανάπτυξη 3,3% φέτος και 5,4% το 2022.

Σύμφωνα με το Ταμείο η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 8,2% το 2020, λιγότερο από το αναμενόμενο δεδομένου του υψηλού βαθμού εξάρτησής της από τον τουρισμό.

Ποιοι οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης

Το ΔΝΤ αναφέρει στην έκθεσή του πως οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και η επανέναρξη του τουρισμού θα μπορέσουν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ελληνική οικονομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments