Οικονομία

e-EFKA: Μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

e-EFKA: Μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου
e-EFKA: Νέα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου έλαβε ο e-ΕΦΚΑ.

Νέα μέτρα στήριξης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου έλαβε ο e-ΕΦΚΑ. Στο πλαίσιο των δράσεων αρωγής των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, η Διοίκηση προχώρησε –με την πολύτιμη συνδρομή των εργαζομένων του Φορέα σε κάποιες ενέργειες.

Ποια τα νέα μέτρα

  • Στην κατ’ εξαίρεση και χωρίς ραντεβού άμεση εξυπηρέτηση όλων των πολιτών -του ανωτέρω Δήμου που επλήγη πρόσφατα από τον σεισμό- από τις οργανικές μονάδες του e-ΕΦΚΑ (Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Β΄ Ηρακλείου και Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Αρκαλοχωρίου).
  • Στην κατ’ εξαίρεση και –άνευ χρονολογικής σειράς-άμεση διεκπεραίωση κάθε μορφής αιτήματος και για όλα τα τέως ταμεία των ανωτέρω πολιτών προς τον e-ΕΦΚΑ (συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, επιδομάτων κ.ά)
  • Στην κατ’ εξαίρεση επεξεργασία και διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών φακέλων των σεισμόπληκτων πολιτών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε ώρες και ημέρες μη εργάσιμες από κλιμάκια εργαζομένων που θα καλύπτουν γενικότερα τις αυξημένες ανάγκες αυτής της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των πληγέντων, προκειμένου να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Σεισμόπληκτοι Κρήτη: Συνεχίζονται οι αιτήσεις στην πλατφόρμα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Σε ισχύ έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών η πλατφόρμα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αφορά τους  σεισμόπληκτους στην Κρήτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://arogi.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης.

Ποιο το ύψος της ενίσχυσης

  • 6.000 ευρώ για αποζημίωση οικοσκευής ανά κατοικία,
  • 8.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με εγκαταστάσεις,
  • 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή, σε ιδιοκτήτες κτιρίων που επλήγησαν από τον σεισμό

Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα arogi.gov.gr  δέχεται αιτήσεις για περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν πληγεί καθοριστικά από τον σεισμό, όπως αυτές καθορίζονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Σε δεύτερη φάση η πλατφόρμα θα επεκταθεί, κατά τις επόμενες εβδομάδες, και για τους πληγέντες στις λοιπές περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τον σεισμό, παράλληλα με την πρόοδο των αυτοψιών των αρμόδιων υπηρεσιών στις περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments