Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός στους δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός στους δικαιούχους
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός στους δικαιούχους των επιστρεπτέων προκαταβολών για περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός στους δικαιούχους των επιστρεπτέων προκαταβολών για περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα ποσά αναμένεται να αναρτηθούν στο σύστημα TAXIS όταν αναρτηθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Τι πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS, για να αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν. Όσοι μπορούν να επιστρέψουν το ποσό εφάπαξ έως τις 31/12, θα έχουν έκπτωση 15%.Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ, μπορούν να πληρώσουν το ποσό σε 60 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση το Γενάρη του 2022.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών

Προθεσμία μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2021 για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ποια η υποχρέωση των επιχειρήσεων

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών, διευκρινίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση βάσει του Προσωρινού Πλαισίου, ενώ τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το απαιτούμενο ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας προβλέπεται να αναζητείται αυτεπαγγέλτως στις περιπτώσεις των Πρωτοδικείων που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή των Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και Χαλκίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments