Οικονομία

Τουρισμός: Ποιες περιοχές “έσπασαν τα κοντέρ” ακόμη και τον Οκτώβριο

Τουρισμός: Ποιες περιοχές “έσπασαν τα κοντέρ” ακόμη και τον Οκτώβριο
Τουρισμός: Οι περιοχές του Νοτίου Αιγαίου από ότι φαίνεται ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της φετινής τουριστικής περιόδου ενώ και για το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019.

Οι περιοχές του Νοτίου Αιγαίου από ότι φαίνεται ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της φετινής τουριστικής περιόδου ενώ και για το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις του 2019.

Τι δείχνουν οι αφίξεις

Με βάση τις αφίξεις στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, ο φετινός Οκτώβριος, μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της πανδημίας, αναμένεται να υπερβεί την τουριστική κίνηση του 2019, αφού μέχρι τα μέσα του μήνα, η Ρόδος και η Κως πέτυχαν ήδη ανάκαμψη άνω του 80%, η Μύκονος 64%, ενώ η Σαντορίνη, στις 17 Οκτωβρίου, είχε ήδη περισσότερες αφίξεις από όσες είχε σημειώσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, μετρούν 3.179.551 διεθνείς αφίξεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Τουρισμός

Τουριστικές επιχειρήσεις: Αυξήθηκε ο τζίρος τον Αύγουστο – Δείτε τις περιοχές

Περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Αύγουστο που δραστηριοποιούνται στα τουριστικά. Αφορά επιχειρήσεις που υποχρεούνται να τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Ο τζίρος των επιχειρήσεων ανήλθε 1.292.785.740 ευρώ έναντι 553.305.904 ευρώ τον Αύγουστο 2020. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και η μικρότερη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Τι έδειξαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν στην εστίαση και υποχρεούνται να τηρούν διπλογραφικά βιβλία ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 194 εκατομμύρια ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (71,5%) και η μικρότερη αύξηση (8,9%) στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ενώ μείωση (7,9%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments