Πολιτική

Μητσοτάκης: Τετ α τετ με τον Τζον Κέρι – Στο επίκεντρο η κλιματική κρίση

Μητσοτάκης: Τετ α τετ με τον Τζον Κέρι – Στο επίκεντρο η κλιματική κρίση
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αμερικανό πρώην ΥΠΕΞ και νυν ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αμερικανό πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι στη Σαουδική Αραβία.

Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί για τις 14:30 ώρα Ελλάδος. Μητσοτάκης

Στο επίκεντρο της συνάντησης τους αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, έξι ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «μια από τις τελευταίες ευκαιρίες» ώστε να ανακτηθεί ο έλεγχος της κρίσης.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο ο απεσταλμένος του Προέδρου Τζο Μπάϊντεν για ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, Τζον Κέρι, συμμετέχοντας διαδικτυακά από την Ουάσιγκτον στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Φιλελληνισμού «Lord Byron», έκανε ειδική αναφορά στον σημαντικό ρόλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΕ για την καθαρή ενέργεια και για το κλίμα.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο «Middle East Green Summit», ένα Φόρουμ – πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας «καθαρής» ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων, μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση κ.ά. Μητσοτάκης

Αύριο, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Όπως υπενθυμίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση συμβάλλει στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας με την αποστολή μίας συστοιχίας Patriot, κατόπιν της συμφωνίας που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Ελλάδας στο Ριάντ τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να έχει ακόμη συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, που συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments