Οικονομία

Πώς να ξεκινήσετε με το Bitcoin

Πώς να ξεκινήσετε με το Bitcoin
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ τα κατάφερε. Το ίδιο και οι μουσικοί Snoop Dogg, Kanye West και Megan Thee Stallion. Οι πυγμάχοι Mike Tyson και Floyd Mayweather Jr το έχουν κάνει επίσης, μαζί με τις ηθοποιούς Maisie Williams και Gwyneth Paltrow. Το ίδιο και ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey και ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Επένδυσαν στο Bitcoin.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ τα κατάφερε. Το ίδιο και οι μουσικοί Snoop Dogg, Kanye West και Megan Thee Stallion. Οι πυγμάχοι Mike Tyson και Floyd Mayweather Jr το έχουν κάνει επίσης, μαζί με τις ηθοποιούς Maisie Williams και Gwyneth Paltrow. Το ίδιο και ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey και ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson. Επένδυσαν στο Βitcoin.

Το κοινό που έχουν οι άνθρωποι αυτοί είναι ότι έχουν επενδύσει στο Bitcoin και γιατί να μην το κάνουν;

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως την τελευταία δεκαετία οι επενδυτές είδαν τη μετοχή τους στην Apple να αυξάνεται κατά 1.100%. Το Netflix έχει αυξηθεί 2.300%. Αυτές είναι πολύ μεγάλες επιστροφές. Αλλά είναι φαίνεται μικρότερη από την απόδοση 700.000% που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες Bitcoin.

Σύμφωνα με τους ειδικούς περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αγοράσει Bitcoin. Αυτός ο εντυπωσιακός αριθμός συρρικνώνεται σε σύγκριση με έναν παγκόσμιο πληθυσμό 7,9 δισεκατομμυρίων. Αλλά είναι περίπου ο ίδιος με τον αριθμό των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το 1997. Και δείτε πώς έγινε αυτό.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Το Bitcoin είναι το πρώτο και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο κρυπτονόμισμα. Είναι ένα είδος εικονικού χρήματος που υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό για το πώς να αγοράσετε Bitcoin. Απλώς επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που ονομάζεται ανταλλαγή. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το Bitcoin ως επένδυση ή να το χρησιμοποιήσετε για καθημερινές αγορές σε έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων.

Το Bitcoin δεν είναι το μόνο κρυπτονόμισμα. Χιλιάδες κρυπτονομίσματα έχουν κυκλοφορήσει από τότε που εμφανίστηκε το Bitcoin στη σκηνή το 2009. Τα περισσότερα είναι εξειδικευμένα για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών. Μόνο μια χούφτα είναι βιώσιμοι ανταγωνιστές των συνηθισμένων χρημάτων. Σήμερα, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αγοράζουν κρυπτονομίσματα αγοράζουν Bitcoin. Έτσι, αν ξέρετε πώς να αγοράζετε Bitcoin, ξέρετε πώς να αγοράζετε άλλα κρυπτογραφικά.

Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως νόμιμα χρηματοοικονομικά μέσα ή νομίσματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έχει αναγνωρίσει το Bitcoin ως επίσημο νόμιμο χρήμα.

Άλλες χώρες παρακολουθούν στενά για να δουν αν πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Αλλού, το Bitcoin αναγνωρίζεται και ρυθμίζεται ως τίτλος όπως εταιρική μετοχή. Αν και διαφορετικές χώρες επιδιώκουν διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης στην επανάσταση του Bitcoin, είναι δίκαιο να πούμε ότι οι χώρες παντού αναγνωρίζουν ότι οι καταναλωτές και οι επενδυτές απαιτούν ελευθερία από τις τράπεζες, τους επενδυτικούς οίκους και άλλες οντότητες που τους έχουν πει τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν με δικά τους χρήματα.

Σύμφωνα με τις έρευνες πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα επένδυαν σε κρυπτονομίσματα αν ξέρουν πού και πώς να αγοράσουν Bitcoin. Τα καλά νέα είναι ότι αν επιλέξετε το σωστό ανταλλακτήριο, η συμμετοχή στην επανάσταση της κρυπτογράφησης είναι ευκολότερη και ταχύτερη από όσο νομίζετε.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ

Για να αγοράσετε και να πουλήσετε Bitcoin, δημιουργείτε έναν λογαριασμό σε ένα διαδικτυακό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Αυτοί οι ιστότοποι παρέχουν τις τρέχουσες τιμές συναλλαγών για κρυπτονομίσματα και σας προσφέρουν την ευκαιρία να κάνετε μια αγορά.

Η δημιουργία λογαριασμού είναι κάτι περισσότερο από την επιλογή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Οι καλύτερες ανταλλαγές θα σας ζητήσουν να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας παρέχοντας ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση και ίσως άλλα έγγραφα. Αυτοί οι κανονισμοί Know Your Customer απαιτούνται νομικά σε ευρωπαϊκούς ιστότοπους που συμμορφώνονται με τις διατάξεις του GDPR της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η επαλήθευση ταυτότητας διαρκεί ημέρες ή περισσότερες σε ορισμένους ιστότοπους. Σε βελτιστοποιημένες τοποθεσίες όπως η Kriptomat, η οποία λειτουργεί σε ολόκληρη την ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να ολοκληρώσετε την απλή διαδικασία μέσα σε λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε Bitcoin. Οι κοινές επιλογές περιλαμβάνουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, τραπεζικά εμβάσματα και υπηρεσίες μεταφοράς μετρητών όπως το Neteller και το Skrill. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι γενικά οι πιο ασφαλείς και εύκολες, αλλά ένας καλός ιστότοπος ανταλλαγής θα σας προσφέρει πολλές επιλογές.

Μόλις εμφανιστεί η κατάθεσή σας στον λογαριασμό σας, μπορείτε να κάνετε μια αγορά. Ανάλογα με το ανταλλακτήριο, μπορείτε να δείτε τη σελίδα Bitcoin και να πατήσετε «Αγορά» ή να επιλέξετε «Αγορά» από ένα μενού και να επιλέξετε Bitcoin από μια λίστα κρυπτονομισμάτων. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει – τώρα είστε ειδικός στη λεπτή τέχνη του πώς να αγοράσετε Bitcoin.

Το Bitcoin πωλείται για δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανά κέρμα, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρο Bitcoin. Ανάλογα με τις ελάχιστες απαιτήσεις αγοράς στο ανταλλακτήριο που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin αξίας μόλις 50 ή 100 ευρώ.

Δεν τελειώνετε με ένα φυσικό νόμισμα. Αντίθετα, το Bitcoin που αγοράσατε μεταφέρεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο δίκτυο blockchain που λειτουργεί ως το τεχνικό θεμέλιο του Bitcoin.

Μπορεί μια μέρα να επιλέξετε να εγκαταστήσετε λογισμικό πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο blockchain, αλλά οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα κέντρο φύλαξης όπως το Kriptomat που ασφαλίζει το κρυπτονόμισμα τους και χειρίζεται περίπλοκες συναλλαγές blockchain για λογαριασμό τους.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Μόλις αγοράσετε το Bitcoin, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αγορές. Μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων στο νόμισμα της χώρας σας σε ένα ΑΤΜ Bitcoin – σε όλο τον κόσμο, έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 26.000.

Μπορείτε να μεταφέρετε το Bitcoin σας σε έναν έντοκο λογαριασμό ταμιευτηρίου, όπου θα κερδίζετε συνήθως πολύ καλύτερο επιτόκιο από αυτό που προσφέρει η τοπική σας τράπεζα στους πελάτες. Ή θα μπορούσατε απλά να κολλήσετε στο Bitcoin σας και να το θεωρήσετε μια μακροπρόθεσμη επένδυση.

Το Bitcoin ορισμένες φορές παρουσιάζει αστάθεια στις τιμές του, οι οποίες μπορεί να ανεβαίνουν και να πέφτουν γρήγορα και αυτό μπορεί να μην είναι καλό για τους ημερήσιους εμπόρους, αλλά το Bitcoin έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη για όσους προτιμούν να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Δείτε πώς έχει αυξηθεί η τιμή του Bitcoin με τα χρόνια. Αυτές είναι οι τιμές κλεισίματος την 1η Οκτωβρίου.

2013 €112
2014 €334
2015 €203
2016 €526
2017 €3,741
2018 €5,647
2019 €7,112
2020 €9,224
2021 €41,733

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Bitcoin που αγοράζετε θα αυξηθεί με τέτοιο ρυθμό αλλά κατά τη διάρκεια των 10 ετών που έληξαν στις 28 Ιουνίου 2021, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 116,41%, ξεπερνώντας δραματικά τον χρυσό (1,82%) , Nasdaq (17,77%) και Standard & Poor 500 (12,33%).

Όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε το Bitcoin σας, απλώς επιστρέψτε στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σας και πουλήστε το σε αντάλλαγμα για το τοπικό σας νόμισμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε ανάληψη του νομίσματος από τον λογαριασμό σας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες απέρριψαν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως μόδα για χρόνια. Αυτό μπορεί να ήταν ευσεβής πόθος – η κυβέρνηση και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αποκομίσει σημαντικά κέρδη από το μονοπώλιό τους στις συναλλαγές, τον δανεισμό και τις επενδύσεις.

Με εύχρηστες πλατφόρμες ανταλλαγής όπως η Kriptomat, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνετε στο περιθώριο. Κάντε μια μικρή αγορά ή μια μεγάλη επένδυση. Θα δείτε ότι είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόσασταν και οι ανταμοιβές είναι μεγαλύτερες. Μπορείτε να γίνετε μέρος της μεγάλης οικονομικής επανάστασης της εποχής μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments