Οικονομία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα κράτη κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για τον προϋπολογισμό

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα κράτη κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για τον προϋπολογισμό
Ευρωπαϊκή Ένωση: Σε προσωρινή συμφωνία για τον προϋπολογισμό κατέληξαν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικού ύψους 170 δισεκατομμυρίων ευρώ από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε προσωρινή συμφωνία για τον προϋπολογισμό κατέληξαν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικού ύψους 170 δισεκατομμυρίων ευρώ από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ανακοίνωσή του ανέφερε πως πέτυχε μεγαλύτερα κονδύλια για την υγεία, την έρευνα, τη δράση για το κλίμα, τις ΜΜΕ και τους νέους στον προϋπολογισμό της ΕΕ του 2022. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέτυχε αύξηση περίπου 480 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέτυχε αύξηση περίπου 480 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ποια προγράμματα αυξήθηκαν

Οι ευρωβουλευτές πέτυχαν να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon Europe (+100 εκατ. ευρώ πάνω από αυτό την πρόταση της Επιτροπής) και το πρόγραμμα LIFE για τη δράση για το περιβάλλον και το κλίμα (+47,5 εκατ. ευρώ).

Αυξήθηκε παράλληλα, το Erasmus+ κατά 35 εκατ. ευρώ. Το EU4Health ενισχύθηκε επίσης, με επιπλέον 51 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και για να καταστούν τα εθνικά συστήματα υγείας πιο ανθεκτικά.

Το Μέσο Γειτονίας, Ανάπτυξης και Διεθνούς Συνεργασίας (NDICI – Παγκόσμια Ευρώπη) αυξήθηκε κατά 190 εκατ. ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση των πανδημιών, μεταξύ άλλων μέσω εμβολιασμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments