Οικονομία

Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat

Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat
Πληθωρισμός: Περίπου στο 2,8% κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη από 4,1% τον Οκτώβριο ανήλθε σε 3,4% τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία.

Περίπου στο 2,8% κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη από 4,1% τον Οκτώβριο ανήλθε σε 3,4% τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τι είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2020

Τον Οκτώβριο του 2020, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν -0,3%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της ΕΕ ήταν 4,4% τον Οκτώβριο του 2021, από 3,6% τον Σεπτέμβριο και 0,3% τον Οκτώβριο του 2020.

Που καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στη Μάλτα (1,4%), την Πορτογαλία (1,8%), τη Φινλανδία και την Ελλάδα (και οι δύο 2,8%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (8,2%), στην Εσθονία (6,8%) και στην Ουγγαρία (6,6%). Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε και στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Η Ελλάδα κατέγραψε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ένας από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη και μάλιστα τον τρίτο κατέγραψε η Ελλάδα για τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Μάλιστα οι τιμές στην χώρα μας αναφορικά με τον Οκτώβριο του 2020 αυξήθηκαν κατά 2,8%, σαφώς χαμηλότερα από τον κοινοτικό μέσο όρο στην ΕΕ, που ανέρχεται στο +4,4%.

Που καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ένωσης. Στη Γερμανία ο πληθωρισμός ανήλθε στο 4,6%, στη Γαλλία και την Ιταλία στο 3,2%, και στην Ισπανία στο 5,4%. «Πρωταθλήτρια» η Λιθουανία, όπου το σχετικό ποσοστό άγγιξε το 8,2%.

Το κόστος της ενέργειας ήταν για έναν ακόμα μήνα ο κυριότερος παράγοντας για τις ανατιμήσεις, καθώς αυξήθηκε κατά 23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, σε μία ακόμα υπενθύμιση ότι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. Η αντίστοιχη αύξηση τον Σεπτέμβριο ήταν 17,6%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments