Διεθνή

Σουάι Πενγκ: Επικοινώνησε μαζί της ο πρόεδρος της ΔΟΕ – Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση

Σουάι Πενγκ: Επικοινώνησε μαζί της ο πρόεδρος της ΔΟΕ – Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση
Σουάι Πενγκ: Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, η Πενγκ είναι καλά στην υγεία της και ζητά να υπάρξει σεβασμός στην προσωπική της ζωή.

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει τελικά η υπόθεση εξαφάνισης της Κινέζας τενίστριας Σουάι Πενγκ, καθώς ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σημείωσε ότι επικοινώνησε μαζί της μέσω βιντεοκλήσης το απόγευμα της Κυριακής.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια κατήγγειλε στις 2 Νοεμβρίου ότι έχει υπάρξει θύμα βιασμού από υψηλόβαθμο στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης (τον πρώην αντιπρόεδρο Ζανγκ Γκαολί) και έκτοτε αγνοούνταν.

Η είδηση έρχεται σε μία χρονική συγκυρία όπου η διεθνής πίεση προς το Πεκίνο για να παράσχει αξιόπιστες αποδείξεις για το πού βρίσκεται και αν η 35χρονη αθλήτρια είναι ασφαλής.

Σουάι Πενγκ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, η Πενγκ είναι καλά στην υγεία της και ζητά να υπάρξει σεβασμός στην προσωπική της ζωή. Την Κυριακή ο αρχισυντάκτης της κινεζικής εφημερίδας Global Times Χου Σιτζίν είχε σημειώσει ότι η Κινέζα τενίστρια, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, παραμένει στο σπίτι της με δική της βούληση, «ελεύθερα», και θα κάνει δημόσια εμφάνιση «σύντομα».

Σουάι Πενγκ: Τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα

Μέσα ενημέρωσης της Κίνας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας βίντεο με την τενίστρια, αλλά υπήρξαν αμβιβολίες για το αν είναι αυθεντικά. Το πρώτο από τα νέα βίντεο δημοσιοποίησε ο αρχισυντάκτης της Global Times Xου Ξιντζίν.

Σε αυτό εμφανίζεται η τενίστρια να παρίσταται σε έναν αγώνα τένις μικρότερων ηλικιών. Η ανάρτηση του Ξιντζίν έγινε στο Twitter, ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισήμως απαγορευμένο στην Κίνα.Ο ισχυρισμός του είναι ότι η λήψη του βίντεο έγινε την Κυριακή, γεγονός όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί και ήδη αμφισβητείται από την Διεθνή Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) που χαρακτήρισε τα στοιχεία ανεπαρκή για να πιστοποιήσουν ότι η Σουάι είναι ελεύθερη και ασφαλής.

Επιπρόσθετα, υπήρξε ένα δεύτερο βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο της Πενγκ Σουάι. Την εμφανίζει να υπογράφει, σε παιδιά, μπαλάκια του τένις ως μία «κίνηση έμπνευσης να παρακινήσει περισσότερα μικρά παιδιά στο άθλημα».

Τέλος, ένα τρίτο βίντεο παρουσιάζει την Σουάι να τρώει σε ένα εστιατόριο του Πεκίνου το βράδυ του Σαββάτου. Ο Ξιντζίν, γράφοντας στα αγγλικά στο Twitter, σημείωσε ότι το βίντεο στο εστιατόριο δείχνει την Πενγκ Σουάι να δειπνεί με τον προπονητή της και φίλους της.

Η συζήτηση που διεξάγεται έχει να κάνει με αγώνες τένις. Δίπλα στην Πενγκ βρίσκονται άλλες δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ο οποίος κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «αύριο είναι 20 Νοεμβρίου». Μία γυναίκα τον διακόπτει, ωστόσο, βιαστικά και να του υπενθυμίζει «είναι 21η Νοεμβρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments