Διεθνή

Βουλγαρία: «Ο οδηγός αποκοιμήθηκε» – Τι λέει επιζών του δυστυχήματος με τους 46 νεκρούς

Βουλγαρία: «Ο οδηγός αποκοιμήθηκε» – Τι λέει επιζών του δυστυχήματος με τους 46 νεκρούς
Βουλγαρία: Ο επιζών του δυστυχήματος έδωσε συνέντευξη μέσα από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Νέα διάσταση στις έρευνες για τα αίτια του τρομακτικού τροχαίου με λεωφορείο στην Βουλγαρία δίνει ένας από τους επιζώντες. Ο Λουλζίμ Σουλεϊμάνι από την Σερβία, έδωσε συνέντευξη μέσα από το νοσοκομείο που βρίσκεται στην Βουλγαρία, στην Σόφια. Από το φρικιαστικό δυστύχημα ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες.

Βουλγαρία: «Η μόνη αιτία του ατυχήματος είναι η υπνηλία του οδηγού»

«Ο οδηγός πρέπει να αποκοιμήθηκε. Το λεωφορείο έπεσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έσκασαν τα λάστιχα. Στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες, γέμισε καπνό. Έσπασα το τζάμι και πήδηξα έξω με την αρραβωνιαστικιά μου και κάποιους άλλους ανθρώπους.

Στο λεωφορείο ακούστηκαν πολλές κραυγές. Δεν ξέρω τι έγινε μετά, αφού έφυγα 200 μέτρα από το λεωφορείο. Ήμουν 4 μέρες με την αρραβωνιαστικιά μου διακοπές. Το μικρότερο παιδί ήταν 4 ετών. Εβρεχε. Η μόνη αιτία του ατυχήματος είναι η υπνηλία του οδηγού. Η αρραβωνιαστικιά μου χειρουργήθηκε, τα γόνατά μου τραυματίστηκαν» είπε ο Σουλεϊμάνι.

Βουλγαρία: Ξεκληρίστηκαν οικογένειες και κάηκαν παιδιά στο φρικιαστικό δυστύχημα με το λεωφορείο

Από τα 46 άτομα που έχασαν τη ζωή τους τα 12 ήταν παιδιά. Πρόκειται για το πιο σοβαρό δυστύχημα με λεωφορείο στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια. Στα πλάνα φαίνονται τα παιδιά λίγο πριν βγουν από το ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζουν τι τους επιφύλασσε η μοίρα.

Το μικρότερο θύμα της τραγωδίας είναι παιδί 4 ετών όπως μετέδωσε στην εκπομπή Tlive η δημοσιογράφος Μπόικα Ατανάσοβα. Σώθηκαν επτά άτομα που κατάφεραν να σπάσουν τα τζάμια του φλεγόμενου λεωφορείου.

 Βουλγαρία

ΜΜΕ στα Σκόπια δημοσιοποίησαν τελευταίες φωτογραφίες της οικογένειας, που αναρτήθηκαν σε προσωπικά προφίλ των θυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, από ξέγνοιαστες στιγμές στην Κωνσταντινούπολη και πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής, που κατέληξε σε τραγωδία. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο 27χρονος Γκαζμέτ Ουκαλί από την πόλη Κίτσεβο των Σκοπίων και η 23χρονη αρραβωνιαστικιά του Αλμίνα Μπελούλι. Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός πως οι δύο άτυχοι νέοι, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη για να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα τους.

 Βουλγαρία

Η Βουλγαρία, με πληθυσμό 6,9 εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε το 2019 περίπου 628 νεκρούς από τροχαία και 463 το 2020, αριθμός μικρότερος από ό,τι συμβαίνει συνήθως, λόγω των υγειονομικών περιορισμών που είχαν μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών. Οι αριθμοί αυτοί είναι οι υψηλότεροι στην ΕΕ και οφείλονται κυρίως στην κακή κατάσταση των δρόμων και των οχημάτων, καθώς και στην υπερβολική ταχύτητα των οδηγών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments