Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και για το νέο έτος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία και για το νέο έτος
Κυριάκος Μητσοτάκης: Για εντυπωσιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post. «Η οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά, αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022» σημείωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για εντυπωσιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post. «Η οικονομία ανακάμπτει εντυπωσιακά, αναμένω ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022» σημείωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα να γίνει success story

Ο πρωθυπουργός τονίζει στη συνέντευξή του πως στόχος του είναι η Ελλάδα να γίνει success story  της ευρωζώνης. «Η ανεργία μειώνεται και οι νέοι Έλληνες για πρώτη φορά επιστρέφουν στη χώρα» τονίζει.

Για τις επενδύσεις

«Όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Ο λόγος που το κάνουν είναι κυρίως λόγω του ανθρώπινου κεφαλαίου μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός για τις επενδύσεις των Microsoft, Amazon και Tesla.

Για την ανεργία στη Ελλάδα

Η ανεργία μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και υπογραμμίζει ότι οι αρχικοί κανόνες ήταν υπερβολικά άκαμπτοι. «Επέβαλλαν πολύ μεγάλα βάρη στις χώρες που έχουν υψηλότερο χρέος. Η δική μου οπτική είναι ότι η χώρα πρέπει να αναπτυχθεί. Όσο περισσότερο αναπτύσσεται η οικονομία, τόσο καλύτερη θα είναι η δημοσιονομική μας θέση»και συνέχισε ότι «θα μπορεί να παράγει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023».

Για το ζήτημα της πανδημίας

«Βλέπουμε τώρα μια έξαρση, αλλά πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αν κοιτάξετε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας, τα πήγαμε καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα, το 90% των ατόμων στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το βάρος που δίνεται στους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση «Το ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού είναι 73%. Θέλουμε να φτάσουμε στο 80%». Κορωνοϊός

Επιθετική ρητορική της Τουρκίας

Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «Εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες για την ίδια -κυρώσεις από την Ε.Ε. Από την άλλη, εάν η Τουρκία σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, υπάρχει περιθώριο να καθίσουμε στο τραπέζι και να λύσουμε τις διαφορές μας».

Για το μεταναστευτικό

Αναφορικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο πρωθυπουργός αναφέρει καταρχάς ότι «θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να εργαλειοποιεί τους μετανάστες». Επισημαίνει ότι «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments