Ελλάδα

Eurostat: Οι περιοχές της Ελλάδας που σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία

Eurostat: Οι περιοχές της Ελλάδας που σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία
Eurostat: Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός από τροχαία δυστυχήματα στην άσφαλτο ανά εκατομμύριο κατοίκους καταγράφηκε το 2019 στην ΕΕ, με 52 θανάτους,

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός από τροχαία δυστυχήματα στην άσφαλτο ανά εκατομμύριο κατοίκους καταγράφηκε το 2019 στην Ευρωπαϊκή ένωση με 52 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. 

Σε επίπεδο περιφερειών, οι περισσότεροι θάνατοι από τροχαία καταγράφηκαν στην επαρχία του Λουξεμβούργου στο Βέλγιο (171 ανά εκατομμύριο κατοίκων), στις νήσους Μαδέρα (165) και την περιφέρεια του Αλεντέζου στην Πορτογαλία

Οι λιγότεροι θάνατοι από δυστυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους την ίδια περίοδο καταγράφηκαν στην Βιέννη στην Αυστρία (6), στην Στοκχόλμη στη Σουηδία (9) και στο Βερολίνο στη Γερμανία.

Eurostat

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τα τροχαία δυστυχήματα

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2019 τα περισσότερα τροχαία στην άσφαλτο καταγράφηκαν σύμφωνα με τη Eurostat στην περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου (113 ανά εκατομμύριο κατοίκων) και στην Πελοπόννησο (106). Ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα (89), η Στερεά Ελλάδα (79), η Κρήτη (77), η Δυτική Μακεδονία (71), η Ήπειρος (66), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (65), η Κεντρική Μακεδονία (59), η Θεσσαλία (58) και η Αττική (45). Δεν έχουν γίνει γνωστό τα στοιχεία για το Βόρειο Αιγαίο και για τα νησιά του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των νεκρών από δυστυχήματα στην ευρωπαϊκή ένωση μειώθηκε κατά 32% μεταξύ του 2009 και του 2019.

Λιγότερα δυστυχήματα πανευρωπαϊκά καταγράφηκαν στην πόλη της Μελίγια (υπερπόντια περιοχή της Ισπανίας στη βόρεια Αφρική) όπου υπήρξε 100% μείωση. Άνω του 60% μείωση καταγράφηκε ακόμα στη Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στη Βιέννη στην Αυστρία, την περιφέρεια της Δυτικής Σουηδίας και το Λουξεμβούργο. Eurostat

Ποιες περιοχές και νομοί χτύπησαν κόκκινο καμπανάκι

Την ίδια στιγμή σε 19 περιφέρειες σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση σημειώθηκε αύξηση των νεκρών από τροχαία την ίδια περίοδο

Στην Ελλάδα περισσότερους νεκρούς είχαμε στην Αθήνα ,  Θεσσαλονίκη ,  Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης είναι οι νομοί που χτύπησαν κόκκινο. Υπάρχουν όμως και νομοί της Ελλάδας όπου τα ατυχήματα είναι ελάχιστα. Και αυτοί είναι οι νομοί Καρδίτσας, Ροδόπης, Λέσβου και Σάμου.

Τι ευθύνεται για τον υψηλό αριθμό νεκρών

  • Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
  • Υπερβολική ταχύτητα
  • Προστατευτικό κράνος
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
  • Οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments