Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Θα συνομιλήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων και με δημάρχους για σχολικές αίθουσες

Αλέξης Τσίπρας: Θα συνομιλήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων και με δημάρχους για σχολικές αίθουσες
Αλέξης Τσίπρας: θα έρθει σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων και με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων για να συζητήσουν για την πανδημία.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα έρθει σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τάξου, με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων αλλά και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να συζητήσουν, προτείνουν ιδέες και λύσεις για να βρουν ένα σχέδιο για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, αυτή η πρωτοβουλία δεν κρύβει δόλο πίσω από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ , παρά μόνο την καλή πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να συνεισφέρει το κατά δύναμιν στη μαύρη εικόνα της πανδημίας, από τη στιγμή που -όπως λένε οι συνεργάτες του – «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τηλεφωνήσει στον γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των μεγάλων δήμων της χώρας. Επικοινωνία θα υπάρξει και με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, αφού δεν έχει εκλεχθεί ακόμα πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ.

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: Τα κυριότερα θέματα συζήτησης

Ένα από τα θέματα που επείγουν και πρέπει να δοθεί λύση το συντομότερο είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ, καθώς οι καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών μιλούν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Το ΕΣΥ δείχνει να έχει καταρρεύσει.

Ακόμα, πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μαζί με όλα τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να αναζητηθούν αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να σπάσουν τα τμήματα που φιλοξενούν πολλά παιδιά για να είναι μικρότερη η διάδοση του ιού.

Καθώς μάλιστα οι σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δήμους, θα αναζητηθούν, μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσες που θα μπορούσαν έστω και τώρα να φιλοξενήσουν τους μαθητές.

Παράλληλα θα επιχειρηθεί η προσέγγιση των ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να πειστούν ότι μόνο το εμβόλιο είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Αλέξης Τσίπρας

Οι δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου

Την ίδια στιγμή η τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι “τελειώνουμε με την πανδημία”».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ», όταν «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», ενώ «όπως έγινε γνωστό πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Η κ. Αχτσιόγλου τέλος ανέφερε, επίσης, ότι «ο προϋπολογισμός του 2022 αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments