Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία  για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας στη Βουλή. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας στη Βουλή. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία.

«Ναι» στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25.

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 με κυρώσεις

Στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου αλλιώς θα τους επιβληθεί 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα.

Ποια μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι τα εξής:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022

  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Τα χρήματα του προστίμου θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για τη στήριξη του ΕΣΥ.To πρόστιμο θα πληρώνεται κάθε μήνα και θα επιβάλλεται υποχρεωτικά μέσω της ΑΑΔΕ.
  • Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments