Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 07/12: 7.009 νέες λοιμώξεις

Κρούσματα σήμερα 07/12: 7.009 νέες λοιμώξεις
Κρούσματα σήμερα 07/12: Αναλυτικά τα στοιχεία από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 7/12 είναι 7.009, και 697  διασωληνωμένους και 99 θανάτους. Τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την Δευτέρα 06/12 είναι 4.943, και 714 διασωληνωμένους και 116 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 978.402 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.604 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 99, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.815 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 697 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παραλλαγή Όμικρον: Πόσο μας καλύπτει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η παραλλαγή Όμικρον έχει έρθει και επίσημα στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν τρία κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Ο Ηλίας Μόσιαλος μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα, ενώ ανέφερε κατά πόσο καλύπτει την μετάλλαξη, το εμβόλιο που έχει ανακαλυφθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε«Αν είχα ένα παιδί 6 ετών θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη», είπε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ενώ αναφέρθηκε και στην απειλή της παραλλαγής Όμικρον, η οποία αποκωδικοποιείται καλύτερα όσο περνάει ο καιρός, αλλά και στα διαφορετικά μηνύματα που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέμα του κοροναϊού, για τα οποία τόνισε ότι «κρατάνε πίσω τον κόσμο από το να πάει να εμβολιαστεί».

Πιο μολυσματική από την Δέλτα η Όμικρον

Αναλυτικότερα και σε ότι αφορά στη νέα παραλλαγή Όμικρον σε σύγκριση με την Δέλτα, ο καθηγητής είπε ότι: «Τα δεδομένα γίνονται πιο σαφή καθώς περνάει ο καιρός και φαίνεται ότι η Όμικρον είναι πιο μολυσματική σε σχέση με την Δέλτα».

Για την εμβολιαστική κάλυψη ανέφερε ότι γίνονται πειραματικές μελέτες και τόνισε ότι «θα ξέρουμε σε δύο εβδομάδες αν τα εμβόλια καλύπτουν την Όμικρον. Αν δεν την καλύπτουν, πάμε σε ένα πολύ δυσμενές σενάριο». Επίσης συμπλήρωσε ότι: «Δεν ξέρουμε πως στο μέλλον θα συμπεριφερθεί ο ιός. Μέχρι τώρα ο ιός έχει γίνει πιο μολυσματικός και επικίνδυνος. Αν η Όμικρον είναι πιο μολυσματική και πιο ήπια, θα είναι κάτι καινούριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments