Πολιτική

Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ανησυχούν στην Κουμουνδούρου

Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ – Γιατί ανησυχούν στην Κουμουνδούρου
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει για το τι συζητούν, τι εύχονται και γιατί ανησυχούν στην Κουμουνδούρου

Την ώρα που ανακοινωνόταν το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, τα τηλέφωνα στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει φωτιά.

Το αποτέλεσμα, λένε, δεν τους ήταν «ξαφνικό». Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Κάποιοι, μάλιστα, το ευχόντουσαν! Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είχε εκδηλώσει τη δική του άποψη. Αν και στενοί του συνεργάτες ήξεραν πως μεταξύ των τριών υποψηφίων, είχε τη πολιτική του προτίμηση. Τη νύχτα πάντως, ο ίδιος δεν επικοινώνησε με κανένα. Την επόμενη ημέρα, στη Κουμουνδούρου, όλοι συζητούσαν για τη προοπτική συνεργασίας ή για να είμαστε πιο ακριβείς, «τι μας συμφέρει». Εξάλλου σε ολόκληρο το κόσμο, η πολιτική έχει πάντα τους δικούς της κανόνες.

Είναι γεγονός πως, κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, κανένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκδηλώθηκε για τη προτίμηση του. Όλοι κράτησαν ως ιερό όρκο την συνολική απόφαση να κρατηθούν μακριά από τα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ.

Είναι, επίσης, γεγονός πως αρκετοί θεωρούσαν πως ο Γιώργος Παπανδρέου, εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει στη μάχη. Μόνον, κάποιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, διέκριναν τον «αέρα ανανέωσης» που επικρατεί στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος.

Δεν είναι τυχαίο, πως σε διαφορετικές ανεπίσημες συσκέψεις στη Κουμουνδούρου, έχουν αρχίσει να αναλύουν όλα τα δεδομένα. Κυρίως, έχοντας υπόψη τους, τη τελική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε όλες τις αναλύσεις επικρατεί η «ευκαιρία της βουλής» αφού ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-αν τελικά είναι ο Νίκος  Ανδρουλάκης -δεν  θα βρίσκεται εντός της ολομέλειας του κοινοβουλίου αφού δεν είναι βουλευτής.

Θεωρούν, επιπλέον, πως, θα χρειαστεί καιρός μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι εσωκομματικές αλλαγές αφού ο νέος πρόεδρος θα επιδιώξει να αλλάξει «πρόσωπα και πράγματα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη πολιτική ταυτότητα του «νέου ΠΑΣΟΚ». Περιμένουν, επίσης, να διακρίνουν την αντιπολιτευτική στάση εντός του κοινοβουλίου, κυρίως στα επόμενα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει προς ψήφιση η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της επόμενης Κυριακής, η ηλικία δεν παίζει μεγάλο ρόλο όσο η πολιτική απόφαση για το νέο κόμμα», απαντούν, με νόημα, όταν ερωτώνται για το νεαρό της ηλικίας του Νίκου Ανδρουλάκη. «Εξάλλου», σημειώνουν με πολιτικό υπονοούμενο «ο Αλέξης Τσίπρας χαίρεται να συζητά με παράγοντες της δικής του γενιάς».

Τούτων δοθέντων στην Κουμουνδούρου, δεν περιμένουν και μεγάλες αλλαγές στη πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον, έχουν αρχίσει να διακρίνουν την ανάγκη των δικών τους αλλαγών.

Γιατί η καθυστέρηση, πολλές φορές στο ποδόσφαιρο έχει αξία αλλά στη πολιτική, μπορεί και να χάσεις το παιχνίδι…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments