Ελλάδα

Εμβόλιο: Στο τραπέζι και τέταρτη δόση εμβολίου για την προστασία των πολιτών

Εμβόλιο: Στο τραπέζι και  τέταρτη δόση εμβολίου για την προστασία των πολιτών
Εμβόλιο: Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης θα αφορά όσους είναι ανοσοκοτεσταλμένοι και αν βγει στο φως μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη.
Εμβόλιο: Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης θα αφορά όσους είναι ανοσοκοτεσταλμένοι και αν βγει στο φως μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη.

Για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του covid θα συζητήσει και θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με τις σχετικές ανακοινώσεις να ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα. Το σενάριο της τέταρτης δόσης θα αφορά μόνο όσους είναι ανοσοκοτεσταλμένοι και δεν θα αφορά τους υπόλοιπους πολίτες, εκτός κι αν με το πέρασμα των μηνών τεθεί θέμα λόγω κάποιας νέας μετάλλαξης πολύ επικίνδυνης. To Εμβόλιο χτίζει αντισώματα.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και πρέπει να εμβολιαστούν πάνω στο τρίμηνο, όταν και λήγει το πιστοποιητικό νόσησης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ξεκαθαρίζοντας ότι θα κάνουν ένα εμβόλιο στους τρεις μήνες και θα ορίσει το χρονικό πλαίσιο (3 ή 6 μήνες μετά) για τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο

«Οι μεταμοσχευμένοι πιθανόν να προβούν και σε τέταρτη δόση»

Την είδηση για την χορήγηση της τέταρτης δόσης στους ανοσοκατεσταλμένους, μετέφερε η ΕΡΤ, ενώ σε δηλώσεις της στο iatropedia.gr η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου αποκάλυψε πως «είναι στο πρόγραμμα να το συζητήσουμε στην Επιτροπή και είναι μέσα στα θέματα που συζητούνται και διεθνώς. Αυτό που θέλω να τονίσω, επειδή ο κόσμος μπερδεύεται, δεν είναι για τον γενικό πληθυσμό. Εάν υπάρξει μια ομάδα που θα πάρει τέταρτη δόση, να το τονίσετε, είναι άτομα που έχουν συγκεκριμένο πρόβλημα ανοσοκαταστολής, π.χ. μεταμοσχευμένοι».

Το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης για μεγαλύτερη προστασία από τη παραλλαγή Όμικρον δεν απέκλεισε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Σε παρόμοια  δήλωση προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. Επισημαίνοντας ότι μπορεί να χρειαστεί μια τέταρτη δόση για καλύτερη προστασία έναντι του νέου στελέχους, καθώς οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει την προστασία των αντισωμάτων με δύο δόσεις. Εμβόλιο

«Αν εμβολιαστούμε χτίζουμε αντισώματα έναντι των νέων μεταλλάξεων»

Η κ. Ψαλτοπούλου ξεκαθάρισε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είτε αν νοσήσουμε είτε αν εμβολιαζόμαστε εκπαιδεύεται καλύτερα και φτιάχνει αντισώματα για να αντιμετωπίζει καλύτερα τις μεταλλάξεις.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 κλείνει κάθε συζήτηση περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους 50 ετών και άνω.

Τέλος κατέληξε, ότι η κίνηση των εμβολιασμών έχει φτάσει το τελευταίο διάστημα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 68% στο γενικό πληθυσμό και 78% στον ενήλικο πληθυσμό. «Κινούμαστε σε πολύ υψηλά νούμερα. Εάν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός δεν θα χρειαστεί επέκταση και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Αλλά κρατάμε ανοιχτή στη συζήτηση για το μέλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments