Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Γιάννης Οικονόμου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών
Γιάννης Οικονόμου: σε μια σειρά θεμάτων όπως ο εμβολιασμός των παιδιών, για την εμβολιαστική κάλυψη, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Σότσι και τη συνάντηση με το Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και για τις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, έγινε εκτενής αναφορά σε μια σειρά θεμάτων όπως ο εμβολιασμός των παιδιών, για την εμβολιαστική κάλυψη, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Σότσι και τη συνάντηση με το Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και για τις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ.

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρωσία αλλά και το Ισραήλ

Με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού σε Ισραήλ και Ρωσία ξεκίνησε η ενημέρωση από τον κ. Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τη σημαντικότητα του κοινού ανακοινωθέν που υπέγράφη με το Ισραήλ. Για τη Ρωσία ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψή του ότι ναι μεν η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τη χώρα να έχει καλές διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Εκτενής αναφορά έγινε από τον κ. Οικονόμου στον εμβολιασμό των παιδιών. Όπως είπε αυριο Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να κλείσουν τα ραντεβού των παιδιών τους σημειώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδικές κινητές μονάδες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές έτσι ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά 5-11 ετών. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε 75 περιοχές.

Για τα σχολεία και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου σημείωσε έχει σημειωθεί μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία. «Οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο είναι απαράδεκτη» είπε και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «δεν ψήφισε τη διάταξη, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. Να μας εξηγήσει ο Τσίπρας για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε σχολείο».

Εμβολιαστική κάλυψη

Για την εμβολιαστική κάλυψη ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως υπάρχει σημαντική αύξηση στα ραντεβού στους 60 και άνω. Σε 10 ημέρες κλείστηκαν 201.000 ραντεβού α’ δόσης. 88.000 αφορούσαν τους 60 και άνω.

Για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες μόνο με υγειονομικά κριτήρια αβάσιμος οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός. Είναι ψευδής είδηση, αδιανόητο για την κυβέρνηση προσβάλει τους υγειονομικούς και ο υπουργός θα απευθυνθεί αρμοδίως για εισαγγελική παρέμβαση. Απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννακός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ιατρική η απόφαση μεταφοράς των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ σε ΜΕΘ όταν υπάρξει διαθέσιμη κλίνη. Αβάσιμα όσα λέγονται, δηλητηριάζουν το κλίμα δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου. 

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments