Διεθνή

Μετάλλαξη Όμικρον: Έφτασε και στην Κύπρο

Μετάλλαξη Όμικρον: Έφτασε και στην Κύπρο
Όλα τα περιστατικά της Όμικρον σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού και εντοπίστηκαν στην επαρχία Λεμεσού

Τρία κρούσματα της παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκαν στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Υγείας.

«Στο πλαίσιο του ενδελεχούς και αυστηρού ελέγχου που διενεργείται στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φώς της νέα μετάλλαξης Όμικρον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως μετά από την αλληλούχιση δειγμάτων θετικών κρουσμάτων που έγιναν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, εντοπίστηκαν τρία περιστατικά με τη μετάλλαξη Όμικρον» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου.

Όλα τα περιστατικά σχετίζονται με ιστορικό ταξιδιού και εντοπίστηκαν στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κανένα από τα τρία περιστατικά δε χρήζει νοσηλείας.

Παραλλαγή Όμικρον έναντι μετάλλαξης Δέλτα – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Θετικά σημάδια καταφθάνουν από την Αφρική όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Όμικρον κυρίως σε σχέση με το πόσο βαριά αρωσταίνουν οι νοσούντες.

Σύμφωνα με τα πρώτα νοσοκομειακά στοιχεία που δημοσιεύει το Reuters, λιγότερο από το ένα τρίτο των ασθενών που εισήχθησαν σε νοσοκομεία κατά το τελευταίο κύμα της νόσου (που σχετίζεται με τη μετάλλαξη «Όμικρον») υπέφεραν από βαριά νόσηση, όταν στα δύο προηγούμενα κύματα της πανδημίας, βαριά νόσηση είχαν παρουσιάσει τα 2/3 των εισαχθέντων σε νοσοκομεία.

Τα δεδομένα δημοσιοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών (NICD) της Τσουάνε, δηλαδή της μητροπολιτικής περιοχής που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Πρετόρια, όπου εντοπίστηκε η πρώτη ύποπτη εκδήλωση της μετάλλαξης «Όμικρον», με 1.633 εισαγωγές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία μεταξύ14 Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments