Πολιτική

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ
ΣΥΡΙΖΑ: Τα συντροφικά μαχαιρώματα στο κόμμα

Η πανδημία έχει προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η υπόθεση των καταγγελιών για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ, λειτούργησε ως καταλύτης διαφωνιών και κατ’ επέκταση  εσωκομματικών πυρών.

Η διαφοροποίηση του Ανδρέα Ξανθού, από την επίσημη γραμμή του κόμματος, όπου ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, δημιούργησε μπαράζ αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι θέλησαν να συγκεντρώσουν υπογραφές εναντίον του Ανδρέα Ξανθού, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την αντικατάσταση του, από τη θέση του υπευθύνου τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός πως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, υποστήριξε τις θέσεις του κ. Ξανθού. Με συνέπεια, μερικοί να το ερμηνεύσουν ως «συνεδριακή» υποστήριξη. Δηλαδή, να διευρυνθεί η εσωκομματική αριστερή τάση.

Στη Κουμουνδούρου, επιδιώκεται να πέσουν οι τόνοι. Αλλά φαίνεται πως το συνέδριο έχει ήδη διαχωρίσει τα μέλη του κόμματος, που αντιδρούν άμεσα και δημοσίως σε ο,τιδήποτε δεν αποτελεί «άποψη της τάσης» στην οποία ανήκουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Ξανθός, όπως λέγεται, δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλάξει τη στάση του και τις απόψεις του, επί του συγκεκριμένου θέματος. Πληροφορίες επιμένουν πως έχει διαμηνύσει και στον Αλέξη Τσίπρα,  ότι σε θέματα αρχών δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλάξει στάση. Λέγεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται, προσώρας, πως υπήρξε και συνομιλία μεταξύ τους, με τον υπεύθυνο τομεάρχη Υγείας να επιμένει στις θέσεις του.

Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν στον Ανδρέα ξανθό, χαρακτηρίζοντας τον ως «δεκανίκι του Μητσοτάκη», θυμίζοντας ακόμη και την προ έτους στάση του, που υποστήριζε τον Σωτήρη Τσιόδρα, τονίζοντας πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν στη κυβέρνηση τον κ. Τσιόδρα θα είχαμε τοποθετήσει επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής». Ξεχνούν, βεβαίως, λένε οι υποστηρικτές του, πως με τη συγκεκριμένη στάση του, είχε αποκλείσει τους αντιεμβολιαστές ενώ είχε διασώσει, σε πολιτικό κεντρικό επίπεδο, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντολογίς, το εσωτερικό κλίμα εν μέσω χειμώνα είναι πολύ θερμό. Οι τάσεις έχουν ήδη λάβει τις θέσεις του, διεκδικώντας την αυξημένη συμμετοχή τους, την επόμενη ημέρα του συνεδρίου….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments