Πολιτική

Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ιερά Σύνοδος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παραστεί στην συνεδρίαση του ιερατικού σώματος και να τοποθετηθεί ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο Κυριάκος μητσοτάκης αναμένεται να παρεβρεθεί στην έκτακτη σύνοδο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός  κατόπιν πρόσκλησης από την Ιεραρχία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η λειτουργία των ναών ενόψει των Χριστουγέννων ενώ θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μήνυμα από όλους τους Ιεράρχες υπέρ των εμβολιασμών αλλά και ανάγκης τήρησης όλων των μέτρων στις εκκλησίες.

Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός στην Ιερά Σύνοδο

Η πρώτη φορά που ένας Πρωθυπουργός θα περάσει την πύλη της Μονής Πετράκη, συμμετέχοντας στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πέραν του συμβολισμού είναι και δηλωτική του κομβικού ρόλου που αποδίδεται στην Ιεραρχία για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος ενόψει των εορτών.

Τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού σε αμφότερες τις επαφές αναμένεται να διατρέξουν αναφορές για την εντατικοποίηση της στήριξης που παρέχει η Εκκλησία στη μάχη κατά της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός σταθερά έχει εκφράσει την εκτίμηση του στη συμβολή της Eκκλησίας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όμως σε αυτή την κρίσιμη καμπή που διέρχεται η πανδημία, αναμένεται να δώσει έμφαση στα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν.

Διττός ο στόχος του πρωθυπουργού

Ο στόχος είναι διττός: από τη μια επιταθεί το εμβολιαστικό μήνυμα και να μεγεθυνθούν τα απτά αποτελέσματα στα ποσοστά που καταγράφονται στις τάξεις των ιερέων, των ψαλτών και των νεωκόρων. Για τους τελευταίους η κυβέρνηση επιθυμεί τη λήψη μέτρων ειδικά για τους φανατικούς και θα παρέχει για το λόγο αυτό οποιαδήποτε βοήθεια.

Ήδη έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά με ιερείς και μοναχούς οι οποίοι ακόμη και με sms και επιστολές προσπαθούν να αποτρέψουν από το να αποδεχτούν τα εμβόλια και τα μέτρα. Από την άλλη κεντρικό ζητούμενο ενόψει και της αύξησης της κίνησης που αναμένεται να καταγραφεί στους ιερούς ναούς, είναι να αυξηθούν οι έλεγχοι στις εισόδους. Παράλληλο καθήκον, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να αναχαιτιστεί η δράση των αρνητών.

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι με την παρουσία υψηλού συμβολισμού του πρωθυπουργού σήμερα στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα περάσουν σε τροχιά επίλυσης χρονίζοντα προβλήματα που έχουν σχέση με τον αριθμό θέσεων των κληρικών, τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας και την αξιοποίηση της περιουσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments