Πολιτική

Μητσοτάκης: Τη Βόρεια Εύβοια επισκέπτεται ο πρωθυπουργός για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής

Μητσοτάκης: Τη Βόρεια Εύβοια επισκέπτεται ο πρωθυπουργός για το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής
Μητσοτάκης: Την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν και υπουργοί όπου αναμένεται να συναντήσουν θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για το ολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής. Θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα έργα του Προγράμματος Ανασυγκρότησης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, κ. Σταύρος Μπένος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα – Από ποιους θα συνοδεύεται ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψία στα σημεία που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τους Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Νίκη Κεραμέως, υπουργό Παιδείας, Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια Υγείας, Γιώργο Καραγιάννη, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Αμυρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Λίνα Μενδώνη, υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τους γενικούς γραμματείς Δ. Σκάλκο, Β. Λοΐζου, Κ. Μπαγινέτα και Άννα Στρατινάκη.

Στις 8.30 το πρωί Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στη Μυρτιά του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 9.00 θα βρεθεί στις Ροβιές και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Στις 10.00 αναμένεται να φτάσει στο Λύκειο Ιστιαίας, όπου και θα μιλήσει σε Αρχές και κατοίκους.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας

«Το σχέδιο συμπληρώνει όλες τις πρωτοβουλίες ανακούφισης, οι οποίες ήδη δρομολογούνται. Και πιστεύω ότι μόνο κακόπιστοι επικριτές μας δεν θα αναγνώριζαν ότι το ελληνικό κράτος κινήθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα ως προς τις αποζημιώσεις μέσα από το πλαίσιο της κρατικής αρωγής» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της 3ης φάσης ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για ένα «πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο ολικής ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας», το οποίο «θα αποτελέσει το μοντέλο για έναν νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε την ολιστική ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας τον θεσμό των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων έτσι, ώστε όλες οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνουμε να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο να μπορεί να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, και πρώτα και πάνω από όλα να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν στη βόρεια Εύβοια ότι αξίζει να παραμένουν στον τόπο τους και ότι τα παιδιά τους θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον από αυτούς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments