Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Εμβολίασε τον 5χρονο γιο της Λουκά και ανέβασε την πιο τρυφερή φωτογραφία

Νίκη Κεραμέως: Εμβολίασε τον 5χρονο γιο της Λουκά και ανέβασε την πιο τρυφερή φωτογραφία
Νίκη Κεραμέως: Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών και η υπουργός πήρε από το χεράκι τον 5χρονο γιο της Λουκά να τον εμβολιάσει.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε μια φωτογραφία που ανάρτησε με τον 5χρονο γιο της έξω από το Παίδων Αγία Σοφία, έγραψε ότι πηγαίνει να τον εμβολιάσει κατά του κορωνοΐού.

«Σήμερα ο Λουκάς μας, 5,5 ετών, εμβολιάστηκε. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό το μοναδικό δώρο της επιστήμης, το οποίο πλέον είναι διαθέσιμο και στα μικρά μας παιδιά, τα θωρακίζει και τους επιτρέπει να ζουν την αγαπημένη τους καθημερινότητα με μεγαλύτερη ασφάλεια», έγραψε στο Twitter η Νίκη Κεραμέως.

Νίκη Κεραμέως

Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού των παιδιών 5-11 ετών

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού των παιδιών 5 έως 11 ετών ξεκινά σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, τα εμβόλια έφθασαν ήδη από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους έχει ανοίξει εδώ και μέρες.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο που κάνουν οι ενήλικες.

Τα εμβόλια στα παιδιά, θα μπορούν και παιδίατροι να τα κάνουν στα ιδιωτικά ιατρεία τους

Οι εμβολιασμοί των παιδιών γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα και μπορούν φυσικά να τα κάνουν και παιδίατροι στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Για αρχή, θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Στη συνέχεια όσο περνάει ο καιρός θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας. Νίκη Κεραμέως

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments