Ελλάδα

Κίναρος: Εμβολιάστηκε η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος του νησιού

Κίναρος: Εμβολιάστηκε η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος του νησιού
Κίναρος: Την βαθιά επιθυμία της να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού εξέφρασε πριν περίπου από μια εβδομάδα η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος του νησιού.

Την βαθιά επιθυμία της να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού εξέφρασε πριν περίπου από μια εβδομάδα η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου. Η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα χάρη στην κινητοποίηση του δημάρχου Αμοργού, Λευτέρη Καραΐσκου και της κινητής μονάδας εμβολιασμού που κατέφθασε με σκάφος στο Κινάρο ένα απομακρυσμένο νησί με ανέμους ισχύος 6 μποφόρ. Κινάρο

«Το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρηνιώ είναι ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας»

«Πήγαμε με το ταχυδρομείο, που πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στο νησί, με αρκετό καιρό, με τον γιατρό, τη νοσοκόμα και την εμβολιάσαμε. Όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο κ. Καραΐσκος και πρόσθεσε πως «το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρηνιώ είναι ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας».

Μιλώντας για τη διαδικασία που χρειάστηκε για να γίνει ο εμβολιασμός της κυρίας Ρηνιώς τόνισε ότι το ταξίδι με βάρκα για την Κινάρο που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, κράτησε 4,5 ώρες λόγω κακού καιρού, καθώς συνήθως διαρκεί μιάμιση ώρα η διαδρομή.

Κινάρο

«Είχα μόνο έναν μικρό πόνο στο χέρι μου δύο μέρες»

Σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ η κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη, όπως είναι το όνομά της, αποκάλυψε ότι «όλα πήγαν καλά με το εμβόλιο», με μόνη παρενέργεια έναν μικρό πόνο που ένιωθε στο χέρι για δύο ημέρες.

Η κυρία Ειρήνη γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε έζησε με την οικογένειά της στην Κάλυμνο προτού μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν επέστρεψαν αποφάσισαν να εγκατασταθούν με τον άντρα της μόνιμα στην Κίναρο. Το 2013 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η κυρία Ρηνιώ έγινε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments