Πολιτική

Η πρώτη δήλωση Κουρουμπλή μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δήλωση Κουρουμπλή μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη δήλωση Κουρουμπλή μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του περί δολοφόνων, σε δήλωσή του στο enikos.gr  ανέφερε:

«Είπα αυτό που έλεγε η συνείδησή μου. Δεν χαρακτήρισα κανέναν δολοφόνο. Η βουλή δεν είναι ποινικό δικαστήριο, είναι πολιτικό όργανο. Και οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στον χώρο της υγείας αποδεικνύονται δολοφονικές για χιλιάδες ανθρώπους. Είπα ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές».

«Όταν πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε έναν χρόνο, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν φάρμακα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, που δεν χρησιμοποιούνται εγκαίρως».

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Βουλή, τηλεφώνησε στη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη και της έδωσε «τελεσίγραφο» να το μεταφέρει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ: Θα ανασκευάσει, ειδάλλως θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αρνήθηκε για άλλη μια φορά να ανακαλέσει, κι έτσι οδηγήθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments