Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανακοινώνονται μέτρα για αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο

Μητσοτάκης: Ανακοινώνονται μέτρα για αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει το Σάββατο μέτρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρακολουθήσει την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοίνωση νέων μέτρων ανακούφισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

«Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» είπε ο πρωθυπουργός. Μητσοτάκης: Το έτος Ιστορίας Ελλάδος-Ρωσίας, το 2021, έναυσμα για στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι στη Σύνοδο Κορυφής «θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές».

Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων κατά του κορωνοϊού τα Χριστούγεννα, χωρίς να αποκλείει κάποιο μέτρο. Όπως ανάφερε, στη Σύνοδο Κορυφής «θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναλυτική συζήτηση για την πανδημία καθώς υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αργά ή γρήγορα θα πάει σε όλες τις χώρες».

«Είναι επιβεβλημένο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη δόση καθώς οι επιστήμονες δείχνουν ότι είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας», σημείωσε.

Ανοίγει ο δρόμος για αγορά F-35 από την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες της Ε.Ε που μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσει η συζήτηση για την στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. ήδη από τη Σύνοδο των Med9 στην Αθήνα, καθώς και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει τον ευρωπαϊκό πυλώνα άμυνας του ΝΑΤΟ. Στόχος είναι οι ηγέτες να καταλήξουν στο κείμενο για την στρατηγική πυξίδα τον Μάρτιο του 2022.

Απόψε, ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στο δείπνο των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης με θέματα στην ατζέντα την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, και την πρόοδο ως προς την Τραπεζική Ένωση και την Ένωση Κεφαλαιαγορών. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments