Διεθνή

Πολωνία: Εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν από γεωλόγους

Πολωνία: Εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν από γεωλόγους
Πολωνία: Εκατοντάδες ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία έχουν διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση έως σήμερα ανακαλύφθηκαν από γεωλόγους πρόσφατα.

Εκατοντάδες ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία έχουν διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση έως τώρα, ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία, προσφέροντας μια εκτενή εικόνα για το ακατανόητο οικοσύστημα της γης πριν από περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τους γεωλόγους. Το Πολωνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αποκαλεί το εύρημα ως πλούτο. Τα απολιθωμένα ίχνη και οστά βρέθηκαν σε ένα ανοιχτό ορυχείο αργίλου στο Μπορκόβιτσε, 130 χιλιόμετρα νότια της Βαρσοβίας. Πολωνία

«Έχουμε ίχνη τα οποία άφησαν δεινόσαυροι που κολυμπούν»

«Στα ίχνη που άφησαν οι δεινόσαυροι, μπορείτε να διαβάσετε τη συμπεριφορά και τις συνήθειές τους […] έχουμε ίχνη τα οποία άφησαν δεινόσαυροι που τρέχουν, κολυμπούν, ξεκουράζονται και κάθονται», επισήμανε ο γεωλόγος Grzegorz Niedzwiedzki.

Τα μεγαλύτερα ίχνη σαρκοφάγων δεινοσαύρων υπολογίζονται σε μήκος 40 εκατοστά και σε πολλές περιπτώσεις το δέρμα φαίνεται με λεπτομέρεια.

Πολωνία

«Οι γεωλόγοι στην Πολωνία ελπίζουν ότι σύντομα θα  βρουν περισσότερα»

«Για να είναι δυνατή μια τέτοια κατάσταση διατήρησης, έπρεπε να λάβει χώρα μια πολύ ιδιαίτερη αλληλουχία γεγονότων σε σύντομο χρονικό διάστημα», καταλήγει ο γεωλόγος.

Μέχρι στιγμής  έχουν βρεθεί αρκετές εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων, τα οποία αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον επτά είδη, και οι γεωλόγοι ελπίζουν ότι σύντομα θα  βρουν περισσότερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments