Πολιτική

Η ευθύνη του Πρωθυπουργού και ο διάλογος με τους πολίτες

Η ευθύνη του Πρωθυπουργού και ο διάλογος με τους πολίτες
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για την ανάληψη ευθύνης από τον πρωθυπουργό για την αναδίπλωση στα καθολικά τεστ

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε ο ίδιος τις απόψεις των επιστημόνων -σχετικά είχε γράψει το pagenews.gr –  παίρνοντας ταυτοχρόνως και την ευθύνη των επιλογών του.

Ο πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας το ρίσκο, εγκαινιάζει ουσιαστικά ένα ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Αναφέρεται στους εμβολιασμένους -«θα ήταν άδικο», θεωρώντας πως πολίτης  που τηρεί ευλαβικά τα μέτρα δεν μπορεί να πληρώνει εκ νέου. Με άλλα λόγια είναι σε πρώτη προτεραιότητα οι εμβολιασμένοι αλλά θα δοθούν ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό, με τη σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Είναι σαφές πως ο ίδιος παίρνει αποκλειστικά την ευθύνη, θεωρώντας όμως, απευθείας συνομιλητές του, τους πολίτες. Καθώς θεωρεί πως ναι μεν δεν επέβαλε τιμωρητικό μέτρο αλλά την ίδια στιγμή η ευθύνη είναι και στη κοινωνία για τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί τη περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σύνολο των επιστημόνων ακόμη και οι «σκληροπυρηνικοί» που ζητούσαν εδώ και τώρα lockdown, βασική παράμετρος έχουν την υπεύθυνη στάση της κοινωνίας.  «Όσα μέτρα και αν επιβληθούν αν δεν συμμετέχει ενεργά και η πλειοψηφία των πολιτών, κανένα τείχος προστασίας δεν πρόκειται να χτιστεί», σημειώνουν με δηκτικό τρόπο.

Η επόμενη ημέρα και τα μέτρα που ακολουθούν

Πολλοί είναι εκείνοι που διαβλέπουν τον κίνδυνο  της επόμενης ημέρας και κυρίως το ρίσκο που αναλαμβάνει η Ελλάδα για τη πρόληψη μέτρων ενόψει της μετάλλαξης  Όμικρον.  Ο  κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

Κοντολογίς και για τη δεύτερη φάση ανέλαβε την ευθύνη, δείχνοντας ουσιαστικά τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν ανάλογα με τα δεδομένα των εορτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίσιμα θα είναι τα αποτελέσματα των ερευνών στα λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο αλλά και εκείνα των ιχνηλατήσεων που θα πραγματοποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments