Πολιτική

Σκρέκας: Εφιαλτικό αυτό που συμβαίνει πανευρωπαϊκά στην ενέργεια

Σκρέκας: Εφιαλτικό αυτό που συμβαίνει πανευρωπαϊκά στην ενέργεια
Σκρέκας: O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε σχετικά με την ενεργειακή κρίση που έχει επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε σχετικά με την αγορά της ενέργειας. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο πρωθυπουργός, κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022, είχε ανακοινώσει μέτρα με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών από τις ανατιμήσεις.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης αυτό που συμβαίνει γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συμπλήρωσε πως εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις των αγορών, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως και 350 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω εξαιτίας των αυξήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

“Επιδοτούμε τους λογαριασμούς για να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανατιμήσεων”

Για να αποτυπώσει καλύτερα το μέγεθος των ανατιμήσεων, έδωσε το εξής παράδειγμα. «Είναι σαν να πήγαινε κάποιος να πάρει ένα λίτρο γάλα και αντί για 1,5 ευρώ να πλήρωνε 10 ευρώ».

Στην Ελλάδα, εξήγησε ο κ. Σκρέκας, επιδοτούμε τους λογαριασμούς για να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανατιμήσεων. Επεσήμανε ότι καλύπτεται ένα 80% της ανατίμησης στην κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού. Ο κ. Σκρέκας σημείωσε, επίσης, ότι ο ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι 6% στην ενέργεια, που είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

“Με τα μέτρα θα δείτε ότι απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων”

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, «θα δείτε ότι απορροφάται το μεγαλύτερο μέρος των ανατιμήσεων», διαβεβαίωσε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στις ενεργοβόρες βιομηχανίες, συμπλήρωσε, εξητώντας πως «ζητήσαμε από την Ευρώπη να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί προστασίας».

Αφού δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτα τα νοικοκυριά τους επόμενους μήνες, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μιας και η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από αυτές είναι 7 φορές φθηνότερη.

Αυτά είναι τα τρία νέα μέτρα

1. Θα υπάρχει πρόσθετη αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος για το μήνα Δεκέμβριο

2. Θα υπάρχει αύξηση έκπτωσης 40% στο φυσικό αέριο στα τιμολόγια

3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους στη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ενέργειας από Αύγουστο μέχρι Δεκέμβριο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments