Οικονομία

ΕΦΚΑ: Τι ανακοίνωσε για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΕΦΚΑ: Τι ανακοίνωσε για την απεργία της ΑΔΕΔΥ
ΕΦΚΑ: Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΕΦΚΑ γνωστοποίησε στους υπαλλήλους του φορέα πως η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους.

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΕΦΚΑ γνωστοποίησε στους υπαλλήλους του φορέα πως η απεργία της ΑΔΕΔΥ δεν δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία των υπαλλήλων από την εργασία τους.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

Ενημερώνουμε τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος). Η απόφαση αυτή, επίσης, έρχεται σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ για τις 23 και 24 Δεκεμβρίου 2021. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει νόμιμη κήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην «απεργία» αυτή δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους.

ΕΦΚΑ: Κρίθηκε ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων

Ως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

H Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έπειτα από την έκδοση της υπ’ αριθμόν691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε ως παράνομη η απεργία που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, καλεί όσους υπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργία να προσέλθουν κανονικά στην Υπηρεσία τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments