Διεθνή

Nirvana: Η απάντηση στη μήνυση του «μωρού από το Nevermind» για παιδική πορνογραφία

Nirvana: Η απάντηση στη μήνυση του «μωρού από το Nevermind» για παιδική πορνογραφία
Nirvana: Απάντησαν επίσημα στη μήνυση για παιδική πορνογραφία, που κατέθεσε ο άνδρας, ο οποίος απεικονίζεται ως μωρό.

Ο 30χρονος σήμερα Spencer Elden, μήνυσε το συγκρότημα Nirvana  για τη φωτογραφία του ως βρέφος, στην οποία απεικονίζεται χωρίς ρούχα και κολυμπά δίπλα σε ένα χαρτονόμισμα μέσα σε μια πισίνα. Nirvana

Ο Elden τους κατηγορεί ότι έχει υποστεί «ισόβια ζημιά» από την εικόνα και ότι πρόκειται για «εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών» και παιδική πορνογραφία.

Δεν είναι βάσιμη η καταγγελία μετά από τόσα χρόνια

Οι εκπρόσωποι των Nirvana ανακοίνωσαν μια δήλωση διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του, λέγοντας ότι δεν είναι «σοβαρή» η καταγγελία και ότι έχει περάσει το χρονικό όριο παραγραφής.

Η μήνυση θα ίσχυε μόνο εάν είχε κατατεθεί σε διάστημα 10 ετών, από τότε που ανακάλυπτε ότι ήταν το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

«Αλλά η φωτογραφία του εξωφύλλου του «Nevermind» τραβήχτηκε το 1991», ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με το Billboard.

«Ήταν παγκοσμίως γνωστή το αργότερο ως το 1992. Πολύ πριν από το 2011, όπως ο ίδιος έχει πει, ο Elden γνώριζε για τη φωτογραφία και ήξερε ότι αυτός (και όχι κάποιος άλλος) ήταν το μωρό της φωτογραφίας. Έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων τόσο της φερόμενης «παραβίασης» όσο και του υποτιθέμενου «τραυματισμού» εδώ και δεκαετίες».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο «Elden πέρασε τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοαποκαλούμενο «Nirvana Baby»». Nirvana

Όπως επισήμαναν  οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος, ο 30χρονος σήμερα έχει αναδημιουργήσει τη φωτογραφία σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και έχει κάνει τατουάζ «Nevermind» στο στήθος του.

Στην μήνυση κατονομάστηκαν  οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία του άλμπουμ

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του άνδρα ότι η φωτογραφία ισούται με παιδική πορνογραφία, το συγκρότημα είπε ότι αυτό δεν είναι σοβαρό.

«Μια σύντομη εξέταση της φωτογραφίας ή η συμπεριφορά του ίδιου του Elden (για να μην αναφέρουμε την παρουσία της φωτογραφίας στα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών που, σύμφωνα με τη θεωρία του Elden, είναι ένοχοι για κακουργηματική πράξη κατοχής παιδικής πορνογραφίας) το αποσαφηνίζει αυτό», ανέφεραν.

Η αρχική μήνυση κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021, με τον Elden να ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων από τον ντράμερ της μπάντας Dave Grohl, τον μπασίστα Krist Novoselic, τους διαχειριστές της περιουσίας του Kurt Cobain, τον φωτογράφο του άλμπουμ Kirk Weddle και τον σχεδιαστή Robert Fisher.

Στην μήνυση κατονομάστηκαν επίσης οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των Universal Music και Geffen Records.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments