Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση – Συνάντηση Μητσοτάκη με Τσιόδρα

Κορωνοϊός: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση – Συνάντηση Μητσοτάκη με Τσιόδρα
Κορωνοϊός: Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν σήμερα στις 09:30 ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν σήμερα στις 09:30 ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Πρόκειται να συζητήσουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα αλλά και τη λήψη νέων μέτρων.

Χθες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 21.657 νέα κρούσματα, αποτελώντας έτσι “μαύρο” ρεκόρ από τη μέρα που ξεκίνησε η πανδημία στη χώρα μας.

Συνεδριάζει η Επιτροπή

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.

Ποια μέτρα προκρίνονται

Όλα δείχνουν πως παραμονή Πρωτοχρονιάς θα κάνουμε με κλειστή εστίαση μετά τα μεσάνυχτα, αν και οι εξαγγελίες ήθελαν την εφαρμογή του μέτρου από τις 3 Ιανουαρίου, οι εξελίξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Έτσι αναμένεται όχι από τις 3 Ιανουαρίου, αλλά να τεθούν άμεσα σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης κατά πληροφορίες δεν αποκλείεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η εστίαση να κλείσει στις 22:00. Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Έφτασε το 66% στην Αθήνα η μετάλλαξη Όμικρον

Ογδόντα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης με τον ιό SARS-CoV-2 που φέρουν το στέλεχος Όμικρον, έχουν διαγνωστεί ώς χθες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γονιδιωματικής επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα αυτά δεν αντανακλούν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων Όμικρον στην κοινότητα, αλλά μόλις έναν αριθμό ύποπτων κρουσμάτων προς επιβεβαίωση, μαζί με έναν αριθμό περιστατικών που διερευνήθηκαν κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Παράλληλα στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) καθώς και σε άλλα περιφερειακά εργαστήρια διενεργείται έλεγχος για πιθανά δείγματα Όμικρον με τη μέθοδο real-time PCR που μπορεί να διαχωρίζει με μεγάλη αξιοπιστία τα δείγματα Όμικρον από τα υπόλοιπα στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 728 θετικά δείγματα για SARS-CoV-2 την εβδομάδα από τις 20/12/2021 έως και τις 27/12/2021. Από τα 728 θετικά δείγματα τα 198 βρέθηκαν θετικά σε Όμικρον (27,2%) με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 19% και 39%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments