Διεθνή

Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων με 232.200 μολύνσεις

Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων με 232.200 μολύνσεις
Η Γαλλία αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας καθώς το κύμα κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη

Η Γαλλία ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, με 232.200 νέες μολύνσεις, την ώρα που η χώρα υποδέχτηκε σε πιο «ήσυχους ρυθμούς» την έλευση του νέου έτους, καθώς ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις με επιδείξεις πυροτεχνημάτων και οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να φοράνε μάσκες.

Οι νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες ξεπερνούν τις 200.000 για τρίτη συναπτή ημέρα, με τη Γαλλία να αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας, καθώς το κύμα κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη.

Στο Παρίσι, η παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκε, διότι η δημοτική αρχή ανέφερε πως φοβάται ότι η εκδήλωση αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων, που δεν θα μπορούν να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες. «Οι εβδομάδες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες, όλοι το γνωρίζουμε αυτό», είπε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ενόψει της έλευσης του νέου έτους.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως η Γαλλία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, λόγω του αριθμού των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικούς εμβολιασμούς, αποκαλώντας τα εμβόλια την «ασφαλή» λύση της Γαλλίας για να εξέλθει από την πανδημία, κάτι, που όπως τόνισε, πιστεύει πως είναι δυνατό το 2022.

Στο διάγγελμά του, ο Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη για πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα σε σχέση με αυτά που ήδη έχουν ανακοινωθεί, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφύγει να περιορίσει περαιτέρω τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών. «Θα ξεπεράσουμε την παρούσα πρόκληση ακολουθώντας τις ίδιες αρχές με την πρώτη ημέρα (της πανδημίας)», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments