Διεθνή

Νότια Κορέα: Οι γάτες «ένοχες» για πάνω από 100 φωτιές σε σπίτια

Νότια Κορέα: Οι γάτες «ένοχες» για πάνω από 100 φωτιές σε σπίτια
Νότια Κορέα: Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στα 107 αυτά περιστατικά, κατά τα οποία οι μισοί και πλέον ένοικοι έλειπαν από το σπίτι.

Μπορεί να είναι χαδιάρες, υπερκινητικές, αγαπησιάρικες και αξιοζήλευτες, όμως, κάποιες φορές είναι και αρκετά επικίνδυνες: Γάτες στη Νότια Κορέα προκάλεσαν συνολικά 107 φωτιές σε σπίτια μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής και Υπηρεσίας Καταστροφών της Σεούλ. Νότια Κορέα

Πως δημιουργούνται οι φωτιές

Με όσα αναφέρει πηγή, υπάρχει η πεποίθηση πως οι φωτιές ξεκίνησαν από ηλεκτρικές κουζίνες (οι οποίες ανάβουν εύκολα όταν, πηδώντας πάνω τους οι γάτες, πατούν τα ευαίσθητα κουμπιά τους) που όταν υπερθμανθούν, μπορούν να γεννηθούν τεράστιες φλόγες.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στα 107 αυτά περιστατικά, κατά τα οποία οι μισοί και πλέον ένοικοι έλειπαν από το σπίτι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Σεούλ.

Νότια Κορέα

Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο στη Νότια Κορέα

«Οι φωτιές που σχετίζονται με γάτες εξακολουθούν να συμβαίνουν. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους με κατοικίδια να προσέχουν περισσότρεο καθώς η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί αστραπιαία όταν κανείς δεν είναι σπίτι» αναφέρει η ανακοίνωση που ενθαρρύνει τους κηδεμόνες οικόσιτων γάτων να απομακρύνουν εύφλεκτα υλικά ή αντικείμενα πάνω από τις κουζίνες τους.

Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο στη Νότια Κορέα, ασφαλώς. Σύμφωνα με την οργάνωση American Humane Association, τα κατοικίδια ευθύνονται για πάνω από 1.000 φωτιές ετησίως στις ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments