Κόσμος

Τατουάζ Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανησυχία στους κύκλους των tattoo artists

Τατουάζ Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανησυχία στους κύκλους των tattoo artists
Τατουάζ Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο ρυθμιστικός φορέας ανέφερε ότι οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν «καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις» στο δέρμα.

Τέλος εποχής στα χρωματιστά Τατουάζ  βάζει από τις 4 Ιανουαρίου σε όλες τις χώρες η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις που μπορούν προκαλέσουν οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα μελάνια. Η καταχώριση, αξιολόγηση, εξουσιοδότηση και περιορισμός των χημικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (REACH) έχει θέσει εκτός νόμου περίπου 4.000 χημικές ουσίες που κατά κόρον εμπεριέχονται σε χρωματιστά μελάνια τατουάζ, με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου. Αυτό οφείλεται επειδή ο ρυθμιστικός φορέας είπε ότι οι χημικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν «καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις».

Τατουάζ Ευρωπαϊκή Ένωση

Τέλος τα τατουάζ φρυδιών

Κάποιες από τις χημικές ουσίες έχουν ήδη απαγορευτεί να γίνεται η χρήση τους πάνω στο δέρμα. Παρόλο που τα χημικά τέθηκαν εκτός νόμου τον Ιανουάριο του 2021, δόθηκε στους κατασκευαστές μελανιών περίοδος χάριτος για να βρουν λιγότερο επικίνδυνες συνθέσεις για τη δημιουργία χρωματιστών μελανιών.

Τατουάζ Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι φόβοι των επιχειρηματιών

Οι καλλιτέχνες Τατουάζ στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκφράσει τον φόβο ότι η απαγόρευση των χρωματιστών μελανιών θα κάνει κακό στις επιχειρήσεις τους χωρίς να εμποδίζει πραγματικά τους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες. Μάλιστα, online συγκέντρωση υπογραφών που δημιουργήθηκε ως διαμαρτυρία για τον περιορισμό των Blue 15:3 και Green 7, λέει ότι είναι χρώματα «υψίστης σημασίας» για τη βιομηχανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments