Οικονομία

Evergrande Κίνα: Σε αναστολή η διαπραγμάτευση της μετοχής

Evergrande Κίνα: Σε αναστολή η διαπραγμάτευση της μετοχής
Evergrande Κίνα: Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι μετοχές του άλλοτε κινεζικού γίγαντα real estate Evregrande στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία θα κληθεί να κατεδαφίσει μια σειρά ακινήτων. Σημειώνεται ότι η Evergrande μπήκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από το Δεκέμβριο από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι μετοχές του άλλοτε κινεζικού γίγαντα real estate Evregrande στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία θα κληθεί να κατεδαφίσει μια σειρά ακινήτων. Σημειώνεται ότι η Evergrande μπήκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας από το Δεκέμβριο από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Η κινεζική κυβέρνηση όσο και οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στην ικανότητά της να διατηρήσει τα εκατοντάδες έργα της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times το Σαββατοκύριακο το Cailian, ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι η Evergrande είχε λάβει εντολή να κατεδαφίσει 39 κτίρια μέσα σε 10 ημέρες.

Evergrande: Σε καθεστώς περιορισμένης χρεωκοπίας

Ο Κινεζικός Κολοσσός “Evergande” χρεωκόπησε και επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg μετά από ένα πολύμηνο “οικονομικό δράμα”.

Η Fitch Ratings την αξιολόγησε ως περιορισμένη χρεοκοπία λόγω της αποτυχίας να καλύψει η Evergrande δύο πληρωμές κουπονιών μετά τη λήξη μιας περιόδου χάριτος τη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση. Η αποτυχία πραγματοποίησης πληρωμών εντός της περιόδου χάριτος είναι σύμφωνη με τον ορισμό της αξιολόγησης «RD» της Fitch, καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε αδιευκρίνιστη αθέτηση πληρωμών σε μια σημαντική οικονομική υποχρέωση, ωστόσο δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε αίτηση χρεοκοπίας εκκαθάρισης, ή άλλες επίσημες διαδικασίες, και δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Η Fitch υποβάθμισε επίσης την Kaisa Group Holdings Ltd. σε περιορισμένη χρεοκοπία, επικαλούμενη την αποτυχία της να αποπληρώσει ένα ομόλογο 400 εκατομμυρίων δολαρίων που έληξε την Τρίτη. Παράλληλα, η απροθυμία του Πεκίνου να διασώσει την Evergrande στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα ανεχθεί μαζικές συσσωρεύσεις χρέους που απειλούν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Στις 11 Νοεμβρίου είχε γλυτώσει ξανά τη χρεωκοπία Στο “παρά πέντε” είχε καταφέρει και πάλι η Evergrande να γλυτώσει τη χρεοκοπία καθώς καθώς πελάτες της διεθνούς εταιρείας εκκαθάρισης Clearstream έλαβαν τους τόκους που τους χρωστούσε ο κινεζικός κολοσσόςγια τρία δολαριακά ομόλογα που εξέδωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments