Ελλάδα

Θεοφάνεια: Με μέτρα ο καθαγιασμός των υδάτων

Θεοφάνεια: Με μέτρα ο καθαγιασμός των υδάτων
Θεοφάνεια: Με μέτρα θα εορταστούν σε ολόκληρη τη χώρα τα Θεοφάνεια τόσο εντός όσο και εκτός ναών.

Με μέτρα θα εορταστούν σε ολόκληρη τη χώρα τα Θεοφάνεια τόσο εντός όσο και εκτός ναών. Πιστή εφαρμογή των μέτρων ζητά η Ιερά Σύνοδος, που αναφέρονται στην σχετική ΚΥΑ που έχουν εκδώσει τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί σε Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο ενώ και ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισκέπτεται τη Λήμνο. 

Θεοφάνεια: Ποια μέτρα προβλέπονται

Για την είσοδο στους ναούς απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test για τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα τόσο εντός όσο και εκτός των ναών, οι πιστοί θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλο, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας (τύπου ΚΝ 95 ή FFP 2).

Θεοφάνεια: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα μέτρα προστασίας

Για το πως θα εορταστούν τα Θεοφάνεια και θα πραγματοποιηθεί ο καθιαγιασμός των υδάτων ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απάντησε τα εξής: «Ηδη, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόζονται εντός και εκτός των ναών. Οι πιστοί προσέρχονται στους ναούς έχοντας κάνει rapid test . Για την τελετή του αγιασμού των Υδάτων στον εξωτερικό χώρο θα τηρούνται κανονικά ο αποστάσεις του 1,5 μέτρου και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας η μάσκας υψηλής προστασίας».

Οικονόμου

Θεοφάνεια: Σε Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λήμνο.

Θεοφάνεια: Στη Λήμνο ο Ανδρουλάκης

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, μετέβη την Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022 στη Λήμνο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Δημήτριο Μαρινάκη, τον Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, τον Έπαρχο κ. Άγγελο Βλατά Λαμπρινό και συνομίλησε με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Λήμνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments