Πολιτική

Μέτρα για ενέργεια: Επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας

Μέτρα για ενέργεια: Επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας
Μέτρα για ενέργεια: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε σε ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας προχώρησε  σε ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  με μήνυμά του έκανε δηλώσεις για την ακρίβεια και τη στήριξη των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας.

Μέτρα για ενέργεια

Για την ηλεκτρική ενέργεια

  • Επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας ανεξαρτήτως εμβαδού, μια ρύθμιση που αφορά σε πάνω από 4 εκατ. νοικοκυριά.
  • Για τις πρώτες 150 Κwh θα επιδοτείται το 80%
  • Η μέσα μηνιαία ενίσχυση ανέρχεται για κάθε νοικοκυριό στα 42 ευρώ
  • Επιδοτούνται οριζόντια όλα τα μη οικιακά τιμολόγια. Η επιδότηση θα ανέρχεται στο 50% της αξίας και θα αφορά τη συνολική κατανάλωση.
  • Από το Φεβρούαριο και μετά η επιδότηση θα είναι προσαρμοσμένη ανά επαγγελματικό κλάδο.

Για το Φυσικό αέριο – Οικιακά τιμολόγια

  • Επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική MWh
  • Φυσικό – Μη οικιακά τιμολόγια
  • Επεκτείνεται η επιδότηση σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους επιχειρήσεις, τζίρου και αριθμού εργαζομένων

Μέτρα για ενέργεια: Σε ανακοινώσεις προχώρησε και ο πρωθυπουργός

Σε δηλώσεις για τα νέα μέτρα προχώρησε ο πρωθυπουργός  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την ακρίβεια και και τη στήριξη των νοικοκυριών.

«Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις μας απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας. Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, θα διαθέσει ακόμη 400.000.000 ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments