Διεθνή

Ιταλία: Τα μέτρα αύξησαν την 1η δόση εμβολίου – Πρώτη εμφάνιση Ντράγκι για το 2022

Ιταλία: Τα μέτρα αύξησαν την 1η δόση εμβολίου – Πρώτη εμφάνιση Ντράγκι για το 2022
Τα μέτρα αύξησαν την 1η δόση εμβολίου - Πρώτη εμφάνιση Ντράγκι για το 2022 τη Δευτέρα

Αποδίδουν όπως φαίνεται τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνηση, για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των άνω των 50 και τα τσουχτερά πρόστιμα στους ανεμβολίαστους αύξησαν – όπως αναφέρει η ΕΡΤ – την εβδομάδα που πέρασε, τις πρώτες εμβολιαστικές δόσεις, οι οποίοι τριπλασιάστηκαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Στο σύνολο οι πρώτες δόσεις στον ευρύτερο πληθυσμό έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 68.990 το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

Συνολικά εκτιμάται πως είναι 5.2 εκατομμύρια οι ανεμβολίαστοι άνω των 12 ετών στην Ιταλία, εκ των οποίον 2.3 εκατομμύρια στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50 ετών, και σε αυτούς στοχεύει το νέο πρωτόγνωρο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε όλη την επικράτεια από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

Ενώ λοιπόν η εμβολιαστική εκστρατεία σημειώνει άνοδο, πολλά παραμένουν τα ερωτήματα για τα πρωτοποριακά μεν, πολύπλοκα δε νέα μέτρα (για τους άνω των 50 ετών, αλλά και για την επανέναρξη των σχολείων) που ανακοινώθηκαν στις 5 Ιανουαρίου. Στο σημείο αυτό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δεν ακολούθησε καμία συνέντευξη τύπου και αυτό προφανώς να συνδέεται με την έντονη ενδοκυβερνητική διαμάχη που προηγήθηκε της τελικής απόφασης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Renato Brunetta “η πολυπλοκότητα των κανόνων αντανακλά την δυσκολία της πραγματικότητας που ζούμε. Όλοι χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερη σαφήνεια και καλύτερη επικοινωνία”.

Αύριο η συνέντευξη Τύπου του Ντράγκι

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει αναμονή για την συνέντευξη τύπου του Ιταλού Πρωθυπουργού Mario Draghi, η οποία θα λάβει χώρα αργά το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου. Μια συνέντευξη τύπου η οποία θα είναι η πρώτη του 2022 και που έρχεται 5 ημέρες μετά την απόφαση των νέων μέτρων αλλά και περίπου δύο εβδομάδες από την εκλογή του νέου Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments